Ha nem mennek, visszük a híveinket voksolni

Ha nem mennek el szavazni a "rájuk bízott" fideszes szavazók, akkor a kampányaktivisták vigyék el őket - mondta kedden, egy zártkörű eligazításon Orbán Viktor.

Csak a Magyar Nemzet szegedi tudósítóját engedték be arra az ásotthalmi kampányrendezvényre, amelyre Fidesz-szimpatizánsokat, aktivistákat hívtak meg. A sajtó sem kapott meghívást, de a Délmagyarország című helyi lap munkatársai tudomást szereztek a rendezvényről. A helyi lap munkatársának Orbán Viktor az eligazítás előtt rövid interjút adott, ám utána az újságírót kitessékelték a csarnokból. Az ablakok mellett azonban kívül is pontosan hallani lehetett a pártelnök kihangosított beszédét. A lap tudósítása szerint Orbán többek között azt mondta: "Tudom, hogy sokaknak vagyok az útjában, de ez nem ok arra, hogy félreálljak." A lap szerint Orbán arra kérte az aktivistákat, hogy vasárnap keressenek fel minden "rájuk bízott" fideszes szavazót, és győződjenek meg arról, hogy elmentek-e szavazni. Ha nem, akkor vigyék el őket voksolni.

A felhívás törvényessége erősen megkérdőjelezhető, hiszen kampánycsend idején - tehát a szavazás napján is - tilos a választói akarat bárminemű szervezett külső befolyásolása.

Megkérdeztük Balogh Lászlót, a Csongrád megyei 2. választókerület (ide tartozik Ásotthalom) Fidesz-KDNP-jelöltjét, szerinte hogyan érthette Orbán Viktor, amit mondott. A jelölt szerint Orbán senkit sem buzdított semmilyen törvénysértő cselekedetre. Aki ennek az ellenkezőjéről beszél, az bizonyítsa be állítását.

A Délmagyarországtól kapott információ szerint senki nem kért helyreigazítást a cikkel kapcsolatban.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.