Schmitt a MIÉP-Jobbik szavazókra is számít

A szavazatra nincs ráírva, hogy honnan jött, hanem inkább, hogy hová megy - jelentette ki Schmitt Pál a Nap-keltében annak kapcsán, hogy Vácott az országgyűlési választások első fordulója eredményének ismeretében valamilyen formában a MIÉP-re és a Jobbikra szavazókat kell megszólítania a Fidesznek a győzelemhez.

Nincs egy homokzsákra sem ráírva, hogy éppen ki tette le oda, ahová kellett, és a szavazatokra sincs ráírva, hogy honnan jön, hanem inkább az van ráírva, hogy hová megy - mondta a Fidesz alelnöke. Schmitt Pál úgy fogalmazott: "lehet, hogy egy árvíz két hét alatt elvonul, de ha a kormány ismét négy évig itt marad, az mérhetetlen károkat tud okozni".

 Hozzátette: váci jelöltjük, Imre Zsolt négy évvel ezelőtt 34 százalékos eredményről tudott fordítani. Most 42 százalékról indul, ezt meg lehet nyerni - mondta a Fidesz alelnöke.

Hangsúlyozta: egyetlen térségről, választókerületről sem mondanak le.

Schmitt Pál rámutatott: az MDF tagságával könnyen "dűlőre" jutnak, mivel, szerinte, az első fordulóban ők is a kormány leváltására szavaztak. Közlése szerint arra kérik az MDF-tagokat, hogy ne foglalkozzanak a vezetők közötti vitával, hanem azzal, hogy eredetileg mit szerettek volna.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.