Nyílt levél Gémesi Györgyhöz

"Gondolhatod, nem Rád szavaztam az első fordulóban. A másodikban sem fogok.
Üdvözöl:
Roszik Gábor "

Kedves Gyuri!

Több mint tizenhat évvel ezelőtt - erre még sokan emlékeznek -, nyílt levelet írtam Cservenka Ferencnének, Pest megye 4. sz. választókörzet akkori kommunista országgyűlési képviselőjének, mert már elviselhetetlen volt a diktatúra nyomása, a nép félrevezetése, a képviselő aszszony (és pártja) hatalmi mámora.

Nem sokkal később én lettem "helyette" az országgyűlési képviselő, az első szabadon választott és ellenzéki képviselő 1989-ben (!) 1990-ben újabb négy évre megválasztottak, sőt 1990-1993 között az MDF országos elnökségének is tagja voltam.

Hozzásegítettelek a polgármesteri székhez, politikai előmeneteledet egyengettem, és nem gondoltam, hogy egyszer nyílt levelet írok Neked is. Mert elviselhetetlen a magatartásod, s most te veszélyezteted a demokráciát. Egy ilyen levél megírása régóta érlelődik bennem, és most jött el az ideje. Amióta megjelentél a politikai színtéren, tevékenységed során rengeteg viszály és meghasonlás keletkezett. 1989-ben, amikor beléptél az MDF-be, rövidesen a párt legalább öt részre szakadt, sokan miattad mentek szanaszét. 1990-ben, mikor először polgármester lettél, már az első testületi ülésen sikerült úgy megosztanod a helyi képviselőket, hogy ez a szembenállás mind a mai napig tart! Megosztott az egész város! Tizenkét éve hátráltatod a kastély rendbehozatalát, Gödöllő városának fejlődését! 1996-ban oroszlánrészed volt az MDF kettéhasadásában is, tíz évig tartott a sebek begyógyulása, s annak folyamata, hogy az MDF ismét visszanyerte egységét, tekintélyét, s elfoglalta helyét a politikai színtér azon részén - amely üresen állt, s lett belőle egy korszerű, európai, hiteles konzervatív párt. Ma az egyetlen Magyarországon! S ez a párt - bár tíz éve nem vagyok tagja -, ország-világ felé boldogan kiáltom: végtelen örömömre 2006-ban is parlamenti párt lett. Ez lehetőséget teremt számára, hogy megerősödjön, s azzal a józan és bölcs politikával, amelyet Dávid Ibolya képvisel, hosszú évtizedekre legyen a Haza javára. S éppen emiatt írok most Neked!

Megdöbbentő számomra mostani viselkedésed, amivel már átléptél minden határt, hiszen az MDF-et olyan verembe szeretnéd vezetni, mely könnyen a vesztét okozza. Mint okozta a Kisgazdapártnak, KDNP-nek.

Úgy látom, ez Téged nem érdekel, hiszen egyéni érdekeid - s régóta csak ez fontos Neked - azt diktálják, hogy a Fidesz kebelezze be a Magyar Demokrata Fórumot. S akkor lehetnél miniszter, vagy a Ház alelnöke, de legalább államtitkár, de ezt nem kívánom Neked, főként pedig magunknak!

Azt kívánom és kérem, hagyd békén a Demokrata Fórumot, lépj át a Fideszbe, ott még van mit megosztani. De ezt nem kívánom nekik sem.

Gondolhatod, nem Rád szavaztam az első fordulóban. A másodikban sem fogok.

Üdvözöl:

Roszik Gábor

Gödöllő, 2006. április 15.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.