Herényi: a Fidesz rágalomhadjáratot indított az MDF ellen

Herényi Károly szerint a Fidesz minden valóságalapot nélkülözőrágalomhadjáratot indított az MDF és annak elnöke ellen. Keddisajtótájékoztatóján a az MDF-frakcióvezető ezt egy olyan sms-üzenetismertetésével támasztotta alá, amelyet - mint mondta - a BudapestRádió egyik április 15-ei adásába küldtek. Deutsch-Für Tamás, a Fideszkommunikációs vezetője keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: ő maga egybaloldali lap újságírójától kapta meg a Dávid Ibolya személyét érintősms-t.

A Fidesz "alaptalan, megalapozatlan, minden valóságot nélkülöző rágalomhadjáratot indított a Magyar Demokrata Fórum elnöke és miniszterelnök-jelöltje, Dávid Ibolya ellen. Ezekből a rágalmakból természetesen egy árva szó sem igaz, mint ahogyan abból a cáfolatból sem, amit a Fidesz közreadott, miszerint nincs köze a rágalomkampányhoz" - jelentette ki Herényi Károly.

Az üzenetben többek között az szerepel: "Dávid Ibolya férje egymilliárdos üzletet kapott a szociktól, gyermekeinek külföldi ösztöndíját Tom Lantos, az MDF-kampányt Soros pénzeli. Schmuck Andorral fél éve leszerződtek, ő hozta a nyugdíjasokat. Az MDF már lázong! Vissza fog lépni!"

Herényi Károly elmondta: az üzenet napok óta több verzióban kering, s mindegyik változatban közös, hogy a Fidesz kampányszlogenjével, a Hajrá Magyarok! Hajrá Magyarország!-gal végződnek.

A sajtótájékoztatón lejátszották azt a hangfelvételt, amelyen a szerkesztőség munkatársai beszéltek adásban az sms küldőjével, aki azt mondta magáról, hogy Fidesz-aktivista, és egy újságtól kapta az információkat.

"Most nem a második forduló megnyerése érdekében kifejtett politikai aktivitásról van szó, hanem arról, hogy hogyan lehet a nagy valószínűséggel megjósolható Fidesz-vereség okaként, bűnbakjaként a Magyar Demokrata Fórumot és annak elnökét feltüntetni" - fogalmazott Herényi Károly.

A frakcióvezető arra kérte a konzervatív szavazókat, határolódjanak el az "orbáni politikától, a hazugság politikájától", és a második fordulóban az MDF jelöltjeit támogassák.

Kérdésre elmondta: arra számítanak, hogy 12-13 képviselőjük lesz a parlamentben.

Az MTI kérdésére elmondta: véleménye szerint a második fordulóban nem induló MDF-es képviselőjelöltek száma "15 és 20 között fog megállni".

A távirati iroda azon kérdésére, tesznek-e feljelentést az sms-ekkel kapcsolatban, úgy felelt: "Ez az elnök asszony döntésétől függ, én arra kapacitálom, hogy tegyen".

Deutsch-Für Tamás keddi sajtótájékoztatóján Herényi Károly kijelentéseire reagálva azt mondta: ő maga egy baloldali lap újságírójától kapta meg a Dávid Ibolya személyét érintő sms-t. "Nem gondolom, hogy politikai szándék húzódott volna meg emögött, ha igen, akkor ezeknek a politikai összefüggéseknek a feltárását önre bízom" - válaszolta az egyik újságíró kérdésére.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.