Visszalépnek a MIÉP-esek

Sajátos számítást végzett a Fidesz, amely szerint az első fordulóban több volt a kormányváltó szavazat a koalícióra adott voksoknál.

A kieső pártok vezetőinek nyilatkozataiból az derül ki, hogy a legtöbb, azaz 2,2 százalékot - 119 ezer szavazatot - elért MIÉP-en kívül egyikük sem szólítja föl a Fidesz-KDNP támogatására a híveit. A MIÉP elnöksége ma dönt arról, hogy visszalépteti-e a versenyben maradt öt jelöltjét a Fidesz javára - közölte Győri Béla szóvivő. Ez vélhetően megtörténik majd, miután a Magyar Fórum vezércikkében Csurka István is ezt javasolja a jelöltjeiknek.

Nem támogatunk senkit a második fordulóban - ezt már Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke mondta. A csak 0,41 százalékot elért kis párt vezetője szerint ők a dolgozó embert akarták a parlamentbe juttatni, de ez nem sikerült. Másodlagos, hogy hívják a kormányfőt.

Nem tekintjük kormányváltó szavazatoknak azokat a voksokat, amelyeket bármelyik Munkáspárt listájára adtak le a választók - mondta Vajnai Attila, a (listán 0,01 százalékot, azaz csak 556 szavazatot elérő alternatív) Munkáspárt 2006 alelnöke. Szimpatizánsaikat arra hívják fel, hogy a Fidesszel szemben álló legesélyesebb jelöltre voksoljanak.

Kupa Mihály, a Centrum Párt elnöke azt mondta: szavazóik lelkiismeretére bízzák, hogy kit támogatnak. A listán 17 431 mandátumot begyűjtött pártot az első forduló óta senki nem kereste meg esetleges támogatást kérve.

Az MCF Roma Összefogás Párt bármelyik parlamentbe jutott pártot kész támogatni, ha garanciát kap a roma párt programjának megvalósítására - mondta Kolompár Orbán pártelnök. Jelöltjeik kerületenként 200-500 szavazatot szereztek, a párt összeredménye 0,08 százalék lett.

A Magyar Vidék és Polgári Párt (0,05 százalék) az MDF támogatására szólítja fel a szavazóit, és kitartásra ösztökéli Dávid Ibolyát - közölte lapunkkal Bánk Attila elnök, a Fidesszel közös koalíciós együttműködésről egykori kisgazda frakcióvezetőként tapasztalatot szerző politikus.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.