Ki volt, mi volt a legjobb kortes?

A baloldal legjobbjait az jellemzi, gondolom, hogy akkor sem folyamodnak demagógiához, ha tudják, hogy az effélére látszólag a nagyközönség ujjongva reagál. - írja Diurnus blogjában.

"A népnek, nemzetnek ugyanis vannak különféle rétegei, szeletei - s a választások első fordulója azt jelezte, hogy nem a többség hajlik az igaz érzelmek húrjait politikai haszon reményében pengető szavakra. Ami nem azt jelenti, hogy aki ezekre nem érzékeny, attól távol állnak azok az érzelmek. Csak megtanulták, hogy ezek főleg csali szövegek, és nem hajlandók fennakadni a rejtett horgokon.

Én féltettem Gyurcsány Ferencet, mert kampánya igen ritkán apellált a nemzeti érzelmekre. Holott nálam jobban tudja, hogy micsoda erő bontakozhat ki a nemzeti érzésből. Féltettem őt és az MSZP-t, mert úgy tetszett, a vidéket, a falut sem szólította meg igazán. És aggódtam, mert az MSZP a fiatalok soraiban sem érvényesítette kellőképpen szellemi vonzerejét.

Akár igazam volt, akár nem, az kétségtelen, hogy az első fordulóban az MSZP és miniszterelnök-jelöltje igen jó eredményt ért el. Jobbat, mint amilyet reméltem. És sokkal jobbat annál, amitől titkon féltem. Legszívesebben ujjonganék, bár a baloldal új stílusához akkor sem illene a katartikus örömünnep, ha a második fordulón az MSZP egymaga abszolút többséget szerezne - ami matematikailag valószínűtlen. A gyurcsányi attitűd egyszerre magabízás és mértéktartás."

Tovább a blogba

Kampányspam: Mindjárt hányok!Totális mozgósítás - adtam ki az ukázt a saját spammotoroknak, tegnap a nagygyűlésekről tudósítottam az enyémeket sms-ekben.

Aztán a telefonom betelt gyorsan, mert a spammelésbe nem a továbbítás a legnehezebb - küldés, küldésmódja, címlista és huss -, hanem hogy fogadni kell a válaszokat is, és reagálni. Meg tovább küldeni a jókat a beérkezőkből. És archiválni. Na ez nem ment. De jó lenne, ha itt sms-ben lehet publikálni, akkor csak ráküldeném a spamblogomra a spamjeimet :-)

A Fidesz-koncert előzenekarai közül Wittner Mária nénivel borzoltam először a kedélyeket. Tovább a blogba

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.