Titanic: a verseny adja az igazi hangulatot

Csütörtökön a sajtó képviselői előtt bemutatkozott a 13. Titanic Filmfesztivál zsűrije. Shane Danielsen, Nils Klevjar Aas és Báron György a versenyben lévő filmek megtekintése közben válaszolt a sajtó munkatársainak kérdéseire.

Shane Danielsen zsűrielnök elmondta, hogy számos alkalommal, összesen tizennégyszer járt már Magyarországon, nagy rajongója a magyar filmeknek, és örül annak, hogy az egyik legrégibb nemzetközi filmfesztivál munkatársaként részt vehet egy kisebb és fiatalabb fesztivál munkájában, amely lehetőséget teremt a közönségnek arra, hogy egyébként nem forgalmazott filmeket nézzen meg.

Nils Klevjer Aas, a zsűri másik külföldi tagja a Norvég Filmalap és a norvég kulturális minisztérium munkatársa. A felkérésnek elsősorban azért örült, mert mostanában munkája miatt inkább csak a filmmel kapcsolatos pénzügyekkel van lehetősége foglalkozni. Rövid bemutatkozó beszédében dicsérte a fesztivál fő helyszíneként funkcionáló Uránia Nemzeti Filmszínház szépségét is.

Báron György filmesztéta, a Magyar Filmkritikus Szövetség elnöke, a Magyar Rádió, az Élet és Irodalom, továbbá a Színház- és Filmművészeti Egyetem munkatársa örömét fejezte ki afelett, hogy oly sok külföldi fesztivál zsűrijében való részvétel után végre egy magyarországi nemzetközi fesztivál zsűrijének tagja lehet. Elmondta azt is, hogy már a kezdetektől részt vesz a Titanic Fesztiválon, és eddig minden évben jelen volt a mustrán.

Mindhárom zsűritag egyetértett abban, hogy a nemzetközi szinten is nagyon erős a Titanic filmfelhozatala, és hogy a verseny nagy előrelépést jelent a fesztivál történetében. Báron György szerint a verseny adja meg egy filmfesztivál igazi hangulatát. A zsűri előreláthatólag péntek este hozza meg döntését. A 8000 euró értékű fődíjat a szombati zárógálán dr. Bozóki András kulturális miniszter adja át a nyertes produkció képviselőjének.

(A www.titanicfilmfest.hu sajtóközleménye alapján)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.