Hajógyári-sziget: visszaküldött tervek

Átdolgozásra visszaküldte a közgyűlés a III. kerületnek a Hajógyári-sziget új szabályozási tervét, amelynek alapján megkezdődhetne a sziget déli harmadának beépítése. A kérdésre jövő hónapban visszatérnek, addig folytatódnak a tárgyalások a befektetővel.

A befektető Álomsziget Kft. 3500 férőhelyes konferenciatermet, szállodákat, kaszinót és szabadidőközpontot építene az egykori hajógyár szigetén. A főváros, a III. kerület és a befektető korábban már egyezségre jutott arról, hogy mindezekért cserébe az Álomsziget Kft. több óbudai közlekedési beruházást is megvalósít, például a Bogdáni utat alagútban a hajógyár központjához vezeti, valamint összeköti az Árpád hidat a rakpartokkal. A korábbi tervek szerint az építkezés jövőre kezdődne, és 2012-ben fejeződne be.

A városatyák Demszky Gábor főpolgármester javaslatára végül úgy döntöttek: átdolgoztatják a terveket, tovább tárgyalnak a beruházóval, a kérdésre pedig a választások után, a közgyűlés április végi ülésén térnek vissza. A döntésben közrejátszhatott, hogy a Levegő Munkacsoport és a Védegylet aktivistái a közgyűlés kezdetén tüntettek a beépítést lehetővé tevő szabályozási terv elfogadása ellen. A zöldek szerint káros és túlzott mértékű volna a tervezett beépítés. Aggályosnak tartják azt is, hogy az egykori hajógyár helyén volt Hadrianus helytartói palota kikerült az állami tulajdonból, holott műemlék, így ez nem történhetett volna meg.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.