Fidesz-aktivisták címről címre

Főleg a párt szimpatizánsait keresik föl a Fidesz aktivistái, akik között iskolás gyerekek is akadnak. Kecskeméten egy férfi el akarta venni a gyerekektől a náluk lévő adatbázist.

Az MSZP inkább a véletlenszerű találkozásokon - utcákon, tereken - próbál hatni a választókra, a Fidesz viszont címekre megy - a mozgósításhoz is nagy erőket mozgósít. Ennek ellenére, tudósítóink jelentései szerint, vannak területek, ahová nem jutnak el aktivistái, illetve nem tudnak találkozni a választókkal: főképpen a Duna és a Tisza közvetlen környékén élőkről van szó, akik a gátakon védekeznek, illetve a mezőgazdaságban foglalkoztatottakról, akik a földeken dolgoznak.

A listák alapján mozgósító Fidesz-aktivisták között jócskán vannak fiatalok, iskolások is. Kecskeméten tegnap egy idősebb férfi megpróbálta elvenni az őt fölkereső iskolás gyerekektől a náluk lévő adatbázist. A férfi tudósítónknak azt mondta: ő nem baloldali szimpatizáns, de fél attól, hogy számára ismeretlen embereknél megvannak az adatai, amelyeket akár csalásra is fölhasználhatják. Brúszel László, az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke megdöbbentőnek nevezte a történteket, kijelentette: szerinte nem egyedi eset, hogy gyerekeket vontak ki az oktatásból pártérdekek miatt. (Emiatt az oktatási miniszter egyébként közleményben is tiltakozott.) Az eseteket jelentik a választási bizottságnak, és kezdeményezik, hogy az önkormányzat is vizsgálja meg.

Az aktivistákhoz a szimpatizánsaik általában kedvesek, szívesen elbeszélgetnek velük, ellenfelekbe pedig - lévén listák alapján mennek - ritkán botlanak. Egy szombathelyi férfi úgy nyilatkozott: őt eddig nem keresték, de nem is fogadta volna örömmel a lakásában a fideszeseket. Egy másik szombathelyi férfi azt mondta: halk szavú, intelligens, középkorú hölgy kereste föl, néhány percet kért tőle, hogy átadhassa pártja jelöltjeinek programjait, s közölte, azt szeretnék, ha társadalmi béke és jobb fizetések lennének az országban, és hangsúlyozta: számítanak a szavazatára. Sárospatakon gyakran párosával járják a körzeteket az aktivisták. Egy lakos elmondta: két tollat kapott tőlük, az egyiken a párt szlogenje, a másikon az ottani jelölt neve szerepelt. Furcsának tartja, hogy az őt meglátogató fiatalemberek a szomszédaihoz már nem csöngettek be.

Tóth Vendel, a cibakházi polgári kör elnöke sikerként értékelte, hogy meggyőzött egy baloldali választót: legalább a Fidesz helyi kampányzárójára menjen el. Egy ugyanezen a településen lakó idős asszony így számolt be kampányélményéről tudósítónknak:

- Én beengedtem az egyik agitálót, nehogy azt mondják, udvariatlan vagyok. Megkínáltam pogácsával, beszélgettünk. Próbálta kipuhatolni, elmegyek-e szavazni, de nem árultam el neki. Persze magam sem tudom. Az attól függ, mennyire szaggat majd a lábam.

l "Fideszes nagymamakommandók" tűntek fel a fővárosban. Legalább négy idős hölgy száll fel egy-egy járműre (például a 16-os buszon, a 72-es trolin talákoztak velük), és fennhangon beszélgetni kezdenek. Hamarosan haragossá válnak, és igen-igen szidják az MSZP-t.

Óriás pöttyök a plakátra
Óriás pöttyök a plakátra
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.