Osztályfőnöki engedéllyel

Az oktatási jogok biztosához, és az Országos Választási Bizottsághoz fordult Magyar Bálint. Az oktatási miniszter ugyanakkor fölszólította a Fideszt, hogy hívja vissza az utcákról a diákokat, és ne vegye rá őket törvénysértésre.

Magyar Bálint a Hírszerző internetes újság tegnapi cikke alapján döntött így. A portál szerint egy fiatal Fidesz-aktivista szülei, illetve Fidesz-szimpatizáns osztályfőnöke igazolásával mozgósít a III. kerületben. A hírportálon ez olvasható: "Zsuzsa egy kereskedelmi középiskolába jár nappali tagozatra. Kérdésünkre, hogy a tanítási időben végzett mozgósításból nem lesz-e az iskolában gond, azt mondta, a szülei és az osztályfőnöke is tudja, mit csinál ebben a négy napban. Szülői igazolásom van róla, de az három nap, illetve az osztályfőnököm igazolt egy napot, mivel szimpatizál a Fidesszel - mondta a fiatal lány."

Magyar Bálint szerint elfogadhatatlan, hogy tanítási időben a diákok kampányt folytassanak. Úgy véli: a szülők és a pedagógusok közös felelőssége, hogy ilyen eset ne fordulhasson elő.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.