Átírt mozgósítási forgatókönyvek

Az MSZP átírta mozgósítási forgatókönyvét - az eredeti tervekkel ellentétben aktivistái nem keresik föl a szimpatizánsokat.

Korábban úgy tervezték ugyanis, hogy a szocialista aktivisták mindenhova visszatértek volna, ahol korábban szívesen fogadták őket, és 10-15 percen át elbeszélgettek volna a választókkal. A döntés oka, ahogy egy szocialista politikus lapunk kérdésére fogalmazott, az, hogy a Fidesz mozgósító kampányának következtében kezd "túlpörögni a lelkesítés". Továbbá: az MSZP szimpatizánsai tudják a dolgukat, ám a "túlzott nyomulás" még náluk is visszatetszést kelthet. Mindenesetre optimizmusra ad okot az MSZP-ben az, hogy úgy vélik, a baloldali tábor aktivitása, szavazási hajlandósága mára elérte a 2002-es szintet. Akkor ugyanis a hívek mintegy 90 százalékát mozgósítani tudta az MSZP.

Így az utolsó napokra marad a diszkrétebb - szóróajándékokkal, az utcákra kitelepült képviselőjelöltekkel és plakátokkal fűszerezett - jelenlét, illetve a klasszikus szórólap- és kampánylevél.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a szocialisták ne járatnák csúcsra kampányukat: a közterületeken és a "postaládákban" mindenütt ott vannak. Vasárnap pedig átfogó akcióba lendül a párt, az MSZP - ahogy a Fidesz is - telefonon buzdítja a híveit szavazásra. A Népszabadság úgy tudja: a helyi kampányfőnököknek tartott eligazításon a párt legálisan nyilvántartott szimpatizánsi táborát egymilliósra becsülték. Igaz, egyes szocialista politikusok csupán 500-700 ezer főről beszélnek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.