Valóságos volt a fenyegetés

Valós adatokon alapult a terrorfenyegetésre vonatkozó jelzés a Nemzetbiztonsági Hivatal és a szlovák partnerszervezet megállapítása szerint - közölte Tóth András, a polgári titkosszolgálatokat irányító államtitkár tegnap.

Pozsonyban a napokban magas szintű egyeztetést tartottak a legutóbbi terrorfenyegetéssel kapcsolatos információk és azok kezelése ügyében a magyar Nemzetbiztonsági Hivatal és szlovák partnerszervezete, az SIS képviselői - írta közleményében az államtitkár.

"Az egyeztetés során kétségtelenné vált: a két szolgálat részéről indokolt a további szakmai-műveleti feldolgozó munka folytatása. Az NBH és az SIS egyetértett abban is, hogy a gyors szlovák közlés, annak hivatalos bejelentése és a meghozott magyar preventív kormányzati intézkedések hozzájárultak a potenciális elkövetők szándékának meghiúsításához".

Tóth András hozzátette: a felek a jövőben is tájékoztatják egymást a másik országának biztonsági helyzetét érintő információikról.

A miniszterelnök a múlt kedden jelentette be: a magyar titkosszolgálat hivatalos értesítést kapott arról, hogy külföldi bűnözői csoportok a magyarországi politikai helyzet destabilizálásának szándékával választási nagygyűléseken robbantásokat készülnek végrehajtani.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.