Peking 2012: csökkent a magyar kerettagok száma

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségének kérésére a sportági szövetségek csökkentették a pekingi játékokra készülő válogatott kerettagok számát, így az ötkarikás csapatban a korábbi több mint kilencszázból mostanra 448 versenyző maradt.

A szűkítéssel a MOB azt szeretné elérni, hogy az olimpia közeledtével a felkészülésre szánt támogatások valóban a legjobbak, a sikeres szereplésre esélyes sportolók edzéskörülményeinek javítását, illetve versenyeztetését szolgálják.

Az olimpiai bizottság vezető testületének határozata szerint csak előre lefektetett kritériumok teljesítésével lehet bárki is a keret tagja. A jelölteknek olyan eredményeket kellett, kell elérniük, melyek esélyt adnak a sikeres ötkarikás kvalifikációra, illetve olimpiai szereplésre.

Az ötkarikás csapat jelenlegi versenyzőinek a kerettagsága akkor válik hivatalossá és véglegessé - vagyis az érintettek akkor számíthatnak támogatásra -, ha a Nemzeti Sporthivatallal egyeztetett, kötelezettségeket és jogokat tartalmazó szerződést aláírják.

Az egyes sportágak olimpiai kerettagjainak száma: kézilabda (70), úszás (64), vízilabda (52), atlétika (41), kajak-kenu (39), birkózás (35), vívás (31), cselgáncs (21), asztalitenisz (14), evezés (13), öttusa (13), sportlövészet (11), súlyemelés (8), ökölvívás (8), torna (8), kerékpár (5), szörf (4), nyíltvízi úszás (3), tekvondó (3), műugrás (2), lovaglás (1), tenisz (1), triatlon (1)

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.