NBH: Valós adatokon alapul a terrorfenyegetésre vonatkozó jelzés

Valós adatokon alapult a terrorfenyegetésre vonatkozó jelzés a Nemzetbiztonsági Hivatal és a szlovák partnerszervezet megállapítása szerint - közölte Tóth András, a polgári titkosszolgálatokat irányító államtitkár az MTI-vel szerdán.

Az elmúlt napokban Pozsonyban magas szintű egyeztetés volt a legutóbbi terrorfenyegetéssel kapcsolatos információk, valamint azok kezelése ügyében a magyar Nemzetbiztonsági Hivatal és annak szlovák partnerszervezete, az SIS között - írta közleményében az államtitkár.

"Az egyeztetés során kétségtelenné vált, hogy a fenyegetésre vonatkozó jelzés valós adatokon alapult és a két szolgálat részéről indokolt a további szakmai-műveleti feldolgozó munka folytatása. A két fél egyetértett abban, hogy a gyors szlovák közlés, valamint annak hivatalos bejelentése és a bejelentés nyomán hozott magyar preventív kormányzati intézkedések hozzájárultak a potenciális elkövetők szándékának meghiúsításához" - olvasható a dokumentumban.

Tóth András hozzátette: egyetértés alakult ki abban is, hogy a felek jövőben is tájékoztatják egymást minden olyan információról, amely országaik biztonsági helyzetét érinti.

A miniszterelnök múlt kedden sajtótájékoztatón közölte: a magyar titkosszolgálat hivatalos értesítést kapott arról, hogy külföldi bűnözői csoportok a magyarországi politikai helyzet destabilizálása szándékával választási nagygyűléseken robbantásokat készülnek végrehajtani.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.