Súlyos baleset érte Komássy Ákost, a FIB elnökét

Tegnap közlekedési balesetet szenvedett Komássy Ákos, a Fiatal Baloldal elnöke. Állapota súlyos, utastársa elhunyt - közölte a Fiatal Baloldal szerda reggel. Mogyoród térségében egy személyautó hátulról belerohant egy szabályosan közlekedő kamionba - tájékoztatott a rendőrség.

Komássy Ákos egy Debrecenben tartott politikai rendezvény vendége volt. A Budapest irányába tett visszaút során kocsija súlyos balesetet szenvedett. A FIB elnökének állapota súlyos. Utastársa, a Fiatal Baloldal országos irodájában dolgozó munkatársa még súlyosabb sérüléseket szenvedett, és az éjszaka folyamán elhunyt. A FIB őt saját halottjának tekinti - olvasható a szervezet közleményében.

"Az ügyben rendőrségi eljárás folyik. Annak lezárultáig, illetve amíg újabb fejlemények nem történnek, nem tudunk, és nem kívánunk egyebet mondani. Ezúton megkérünk mindenkit, hogy ezt tartsa tiszteletben" - olvasható a közleményben. A közlemény hangsúlyozza, hogy az országgyűlési választások második fordulójáig a FIB minimálisra csökkenti központi tevékenységét. Az elengedhetetlen, operatív feladatokat a szervezet alelnökei által vezetett operatív testület látja el.

Gálik Viktória, az autópálya-rendőrség szóvivője elmondta, hogy az M3-as autópálya Budapest felé tartó oldalán éjszaka Mogyoród térségében a 24-es kilométernél egy szabályosan haladó kamionba hátulról belerohant egy személygépkocsi, majd megpördült és a szalagkorlátnak ütközött. Az autóba ezután beleszaladt egy kisteherautó. A gépkocsivezetőt és utasát tűzoltók szabadították ki a személyautóból, mindketten súlyos, életveszélyes sérülést szenvedtek. Az utas, egy 25 éves nő a kórházba szállítás közben életét vesztette. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset akkor történt, amikor egy teherautó a benzinkúttól kikanyarodott az útra.

Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke, a Fidesz szóvivője az MTI-nek nyilatkozva őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt családjának és a FIB-nek. Mint mondta: megrendüléssel vették tudomásul Komássy Ákos balesetét, és mielőbbi gyógyulást kívánnak.

Almássy Kornél, az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) elnöke az MTI-nek elmondta: az IDF tagsága megdöbbenéssel fogadta a baleset hírét. Hozzátette: Komássy Ákos munkatársa családjának őszinte részvétüket fejezik ki, Komássy Ákosnak pedig mielőbbi felgyógyulást kívánnak.

Az SZDSZ Új Generáció az MTI-nek megküldött közleményében úgy fogalmaz: megdöbbenve értesült a Fiatal Baloldal elnöke és munkatársa súlyos balesetéről. Tragikus és lesújtó egy fiatal halála, az Új Generáció részvéttel van a fiatal családja, és a FIB iránt - teszik hozzá.

Az SZDSZ Új Generációja közleményében Komássy Ákosnak mielőbbi gyógyulást kíván. Mint írják, sok olyan közös feladatuk van, melyben a Fiatal Baloldal elnökének részvételére is számítanak.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.