Golyóstoll és hűtőmágnes

A Fidesz tegnap megkezdte mozgósítási kampányát. A budapesti akciót figyelő tudósítóink jelentése alapján az aktivisták leg-inkább mosolykampányt folytattak.

A csendes budai utcán narancssárga széldzsekiben idősebb úr csenget kaputelefonon. "Fideszes aktivista vagyok. Hoztam önnek egy tollat, egy kulcstartót és egy levelet" - mondja. Nem engedték be. Az idős úr csak annyit mondott: "Tessék mindenképpen elmenni szavazni!", majd odébbállt.

Eközben a pesti oldalon bevetésre készül az V. kerületi Fidesz-iroda. A narancsságra dzsekis aktivisták utolsó mítingjüket tartják. Többségében fiatalok, de a bódék és sapkák árnyékában néhány idősebb arc is előbukkan.

Három lány a megbeszélés után azonnal a nyakába vette a Belvárost.

Az MSZP és az SZDSZ aktivistái nem kopogtatnak, ők a piac bejáratánál reklámszatyrot osztogatnak. Praktikus ötlet, van miben hazacipelni a krumplit. Egyikük panaszolja, pedofilnak nevezték. Ez különösen bántotta, pedig nap, mint nap válogatott sértésekkel illetik. - A fideszes aktivisták viszont nem zaklatnak minket - mondja -, a szatyrunkat öngyújtóra cseréltük.

"Hallgasson a szívére!" - ezt már Gazdagréten kérte egy fiatal Fidesz-aktivista azoktól, akikhez becsöngetett. A kerületi Fidesz-irodán kedd délelőtt kapott címlista alapján kereste föl a választókat, hogy átadja Orbán Viktor személyes üzenetét, a Fidesz-logós golyóstollat, és az elmaradhatatlan hűtőmágnest. Bárhová ment, azt kérte: "mindenki menjen el szavazni, és alaposan fontolja meg, melyik pártra adja a voksát". Mintha csak valamely nagyegyháztól jött volna. És ő is a Hallgass a szívedre! Refrénnel zárt.

A Terézvárosban egy tanáros úr, egy fiú és egy jól öltözött hölgy tegnap kereste föl a lakókat. Becsöngettek, s csak annyit mondtak: "Hoztunk egy levelet, és arra kérjük önöket, menjenek el szavazni".

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.