Nyert Demján, terjeszkedhet a Westend

Tovább terjeszkedhet kelet felé a Westend. Két év pereskedés után ugyanis a Pólus Rt.-hez kerülhet a MÁV elárverezett Ferdinánd híd melletti telke.

Jó hetet zárt Demján Sándor. Kezdetnek elég volt, hogy Csányi Sándorral közös érdekeltsége, a TriGránit Rt. megnyerte a belgrádi vasútállomás felújítására kiírt tendert. A 150-200 millió eurós beruházás megszerzése után pedig a nagyvállalkozó másik cégénél, a Pólus Rt.-nél a Westend folytatásának megépítésére koccinthattak. A pezsgőbontásra legalábbis apropóval szolgálhatott a Fővárosi Ítélőtábla pénteki döntése, amely pontot tett a MÁV Ferdinánd híd melletti telkéért két éve folyó pereskedés végére.

A Népszabadság értesülései szerint a bíróság jogerős döntésében kimondta: az állami vasút 82 ezer négyzetméteres ingatlanja a Pólus Rt.-t illeti. A társaság ugyanis a testület szerint jogszerűen járt el, amikor a MÁV Multiszolg Kft. elővásárlási jogával élve 3,2 milliárd forintért meg akarta vásárolni a Westend szomszédságában fekvő telket. A MÁV pedig szabálytalanul, amikor az elővásárlási jogával élni kívánó befektető helyett az üzemi területre kiírt árverésen a legmagasabb árajánlatot adó ír off-shore cégnek, a Markland Holdings Kft.-nek - mai nevén Ballymore Kft. - adta el utolsó nagyobb fővárosi ingatlanját.

A tegnapi döntés azt jelenti: ha a 2003 decemberében tartott árverésen csak 2,4 milliárd forintig licitáló Pólus kifizeti a MÁV-nak a 3,2 milliárd forintos vételárat, a földhivatalnak is be kell jegyeznie a társaságot tulajdonosként. Az ír befektetők és az állami vasút számára azonban maradt még egy lehetőség a per eredményének megváltoztatására.

Dornbach Alajos, a Ballymore Kft. jogi képviselője lapunknak megerősítette: a bíróság valóban kimondta, hogy a MÁV telke a Pólust illeti. A Ballymore és a vasúttársaság azonban a Legfelsőbb Bírósághoz fordul. Álláspontjuk szerint az ügyben a végső szót egy felülvizsgálati eljárás után mondják majd ki.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.