Néppárt: Juncker szembefordult Berlusconival

Nem ért egyet saját pártszövetsége, a kereszténydemokrata és konzervatív erőket tömörítő Európai Néppárt (EPP) Silvio Berlusconit támogató álláspontjával az EPP egyik legtekintélyesebb politikusa, Jean-Claude Juncker luxemburgi miniszterelnök. Az EPP Berlusconi jelenlegi olasz kormányfő újraválasztását támogatja, de Juncker tegnap úgy nyilatkozott, hogy Európa jobban járna Berlusconi ellenfelének, Romano Prodinak a győzelmével.

Az Európai Néppárt szerdán kezdte meg tisztújító kongresszusát Rómában. A helyszín kiválasztásának nem is titkoltan az volt a célja, hogy az EPP segítséget nyújtson Berlusconinak, aki a közvélemény-kutatások szerint jelentős hátránnyal fordulhat az április 9-10-i olaszországi parlamenti választások célegyenesébe. Hans-Gert Pöttering, az EPP európai parlamenti frakciójának vezetője a kongreszszust megnyitó beszédében sok sikert kívánt Berlusconinak és pártjának. (MTI)

l A keresztény örökségnek nyújtott támogatásuk jelentős mértékben hozzájárulhat egy Európában már nagyrészt elharapódzott olyan kultúra vereségéhez, amely száműzi a vallási meggyőződés kifejeződését a magánszférába, az egyén érdekkörébe - mondta XVI. Benedek pápa, amikor csütörtökön magánkihallgatáson fogadta az Európai Néppárt (EPP) vezetőit, köztük Orbán Viktor EPP-alelnököt. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.