Elmarasztalták a Fiatal Baloldalt Győrött

Törvénysértőnek ítélte a Győr megyei területi választási bizottság, illetve a megye 2. számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottsága azokat a szórólapokat, melyeket a Fiatal Baloldal aláírással két fideszes képviselőjelöltről az MSZP megbízásából a Magyar Posta terjesztett - hangzott el a Fidesz pénteki sajtótájékoztatóján Győrött.

A két képviselőjelöltről március 23-án a posta terjesztésében olyan "Nemet, nemért" című fényképpel ellátott szórólap került a választópolgárokhoz, amely szerintük valótlanságokat állított róluk, és sérti a választójogi törvényt is.

Ezért Szijjártó Péter, a Győr-Moson-Sopron megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerületi jelölt kifogást nyújtott be a választókerületi választási bizottsághoz, melyet az elutasított, de a jelölt fellebbezése után a területi választási bizottság megváltoztatta a határozatot. Eszerint az ominózus szórólap sérti a választási eljárásról szóló törvény azon alapelveit, amelyek a választás tisztaságáról, illetve a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásról szólnak.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.