Csurka: nem valószínű a visszalépésük a Fidesz-jelöltek javára

Csurka István már nehezen tudja elképzelni, hogy a MIÉP képviselőjelöltjei a választások második fordulójában visszalépnek a Fidesz javára, amely károkat okozott nekik. A nemzeti radikális párt elnöke a Nap-kelte című televíziós műsor vendégeként nyilatkozott erről  pénteken.

"Jelen helyzetben nehezen tudom elképzelni" - válaszolt arra a kérdésre, vajon megint visszaléptetik-e jelöltjeiket, mint azt az előző választások idején tették. Indoklása szerint a Fidesz "annyi kárt okozott" nekik, sok emberüket lebeszélték az indulásról, megnehezítették az  ajánlószelvények összegyűjtését, továbbá a Fidesz vezetői éppen a kampány finisében tettek elhatárolódó kijelentéseket. A MIÉP táborában nagy az elkeseredés a Fidesz "ezen műveletei" miatt, amelyek súlyos kártételt jelentenek a magyar demokráciának - mondta.

Azt ugyanakkor üdvözölte, hogy a Fidesz országos listájának ötödik helyén szereplő, általa "nagyon tisztelt" Wittner Mária egy MIÉP-jelölt gyűlésén azt sürgette, a jobboldalnak a MIÉP-től a Fideszig terjedő összefogásra lenne szüksége.

Csurka István ismét megerősítette: pártja nem egyeztetett a Fidesszel a hét végi nagygyűléseken való együttes fellépésről. Újra úgy fogalmazott, hogy a MIÉP katlanba akarta zárni az MSZP-tüntetőket, de ehhez - tette hozzá - nem kérték ki a Fidesz véleményét, amelynek részéről "csuklóból jött" a visszautasítás.

A MIÉP így nem szervez tüntetést - mondta, mint fogalmazott, "a kommandósokkal szemben nem vezethetem a népet". Utalt arra, hogy a rendőrség "féltett személyeket" fog őrizni.

A MIÉP-elnök szerint a Fidesz "a globalizmus megbízásából" teljesít egy olyan feladatot, amit nem szabadna teljesítenie: összegyűjt minden, úgynevezett nemzeti erőt, olyan kisgazdákat, akik valójában nem kisgazdák és olyan kereszténydemokratákat, akiknek ez a szerepük kétséges. "Kordában tartja és besuvasztja őket ebbe a középutas, félig-meddig liberális állapotba". Az MSZP-nek pedig szerinte az a megbízása, hogy a volt proletártömegeket, a nyomorgó lakótelepi népet tartsa kordában. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.