Nem készíthetnek a tévések légi felvételeket a hétvégi nagygyűlésekről

Biztonsági okokból egy televízió helikoptere sem kapott engedélyt arra, hogy használja a légteret a hétvégi nagygyűlések felett - közölte Punka  György, a Polgári Légiközlekedési Hatóság megbízott szóvivője az MTI érdeklődésére annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet pénteken arról számolt be, hogy a HírTV helikoptere nem kapott engedélyt a légtér használatára.

Rogán Antal, a Fidesz kampányfőnöke azt nyilatkozta a lapnak: "Kóka János helikopterügyi miniszter így próbálja megakadályozni, hogy a szolidaritás napján résztvevő tömeg valódi nagyságáról hiteles képet kapjon az ország".

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium felügyelete alá tartozó hatóság szóvivője az MTI-vel pénteken közölte: biztonsági okokból a mentőszolgálaton és a rendőrségi helikoptereken kívül senkinek nincs engedélye berepülni a területre a hétvégi nagygyűlések idején.

Hozzátette: egy szakmai szervezetnél szóba sem jöhet, hogy politikai szempontok alapján döntsön, pusztán biztonsági előírásokról van szó.

Kérdésre válaszolva elmondta: a HírTV feltehetően kapott volna tudósítási engedélyt, ha nem áll fenn robbantásos fenyegetettség. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.