Páncélozott gépkocsival szállítják szerda óta a miniszterelnököt

Páncélozott személygépkocsival szállítják szerda óta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki a Blikk című lapban pénteken megjelent interjújában közölte, hogy neki nincs beleszólása a saját és családja védelmébe.

"Erről a szakemberek a megkérdezésem nélkül gondoskodnak" - mondta a miniszterelnök a bulvárlapnak. Azt ő is megerősítette, hogy  szerda reggel óta "egy megszokottól eltérő autóba " kell beszállnia.

Kérdésre válaszolva azt is elmondta, hogy tökéletesen megbízik a  Köztársasági Őrezred munkatársaiban. Hozzátette: "úgy gondolom, testőreim életük árán is megvédenek".
Gyurcsány Ferenc helyesnek tartja, hogy bejelentette a  választási nagygyűléseket fenyegető robbantásos merényletekről szerzett információt.

A nyilvánosság szükségességét azzal indokolta, hogy nem elsősorban a politikusokról van szó, hanem "azokról a százezrekről,  akik megjelenésükkel akarják demonstrálni pártszimpátiájukat".

A lap emlékeztetett arra, hogy a rendősség felajánlotta az  országos listát állító összes szervezet vezetőjének otthonuk védelmét, de ezzel a lehetőséggel eddig egyetlen pártvezető sem élt.

A fenyegetésről tárgyal a nemzetbiztonsági bizottság

Zárt ajtók mögött összeült pénteken Budapesten a parlament nemzetbiztonsági bizottsága, s arról a hét elején nyilvánosságra került bejelentésről tárgyal, amely szerint külföldi bűnözői csoportok robbantásra készülnek Magyarországon, választási nagygyűléseken.

A testület tagjai meghallgatják Tóth András, a polgári titkosszolgálatokat irányító államtitkár és Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója beszámolóját. Az ülésen jelen van többek között Zsohár István, az Információs Hivatal  főigazgatója, Bene László országos rendőrfőkapitány és Tatár Attila, a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója is.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden jelentette be: a magyar titkosszolgálat értesülést kapott arról, hogy külföldi bűnözői csoportok, a magyar politikai helyzet destabilizálása szándékával, választási nagygyűléseken robbantásokat akarnak elkövetni az országban. Tóth András az MTI-nek azt mondta, az információ a szlovákiai partnerszervezettől érkezett. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.