Nyílt levél a kilakoltatások ellen

Az elhelyezés nélküli kilakoltatás megtiltásához kérik tekintélyes értelmiségiek Sólyom László segítségét.

Az Utca Embere önkéntesei, a Zöld Fiatalok és a Baloldali Értelmiségiek Társasága nevében Böröcz József szociológus, Csillag Gábor kultúrantropológus, Galló Béla politológus, Misetics Bálint egyetemi hallgató, Krausz Tamás történész, Susan Zimmermann történész, Szalai Erzsébet szociológus, Tamás Gáspár Miklós filozófus és Vida István politológus nyílt levélben fordult Sólyom László államfőhöz.

Arra kérik, kezdeményezze, hogy az Országgyűlés foglalja törvénybe a rászoruló emberek méltányos elhelyezés nélküli kilakoltatásának tilalmát. "Egy ilyen törvény fontos előrelépés lenne a hajléktalanság elleni küzdelemben, továbbá jelentősen növelné a Magyar Köztársaság által az alkotmányban és az ENSZ Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok Nemzetközi Egyezségokmányában elismert szociális jogok érvényesülését" - írják a nyílt levélben.

A társaság képviselői emlékeztetik a köztársasági elnököt arra, hogy Budapesten például, ahol több ezer embert fenyeget a hajléktalanná válás, április elsején ér véget a főpolgármester által meghirdetett téli kilakoltatási moratórium.

Az elhelyezés nélküli kilakoltatás megtiltásához kérik  Sólyom László segítségét.
Az elhelyezés nélküli kilakoltatás megtiltásához kérik Sólyom László segítségét.
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.