Bécsi útikalauz mozgáskorlátozottaknak

„Akadálymentesen felfedezni Bécset“ címmel jelent meg útikalauz az osztrák főváros vendéglátó egységeiről. Az ingyenes kiadvány mintegy száz oldalon nyújt részletes információkat akadálymentesen megközelíthető szállodákról, éttermekről, kávéházakról és nyilvános vécékről. 

Az úttörő útikalauz ötezer példányban, németül jelent meg és már fontolgatják az internetes kiadását is. A könyvben szereplő szállodák, vendéglők, kávéházak kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy azok az osztrák főváros turisztikai látványosságainak közelében legyenek.

A könyv – kerületek szerinti bontásban – 110 vendéglőről, szállodáról és egyéb létesítményről közöl releváns, centiméterre pontos adatokat. Így például arról, hogy van-e mozgássérült parkoló, milyen magas a vécécsésze, melyek a kiritikusan szűk folyosók, liftek, vagy vannak-e küszöbök, és ha igen, milyen magasak. A körülmények ismeretében így mindenki maga döntheti el, hogy el tud-e látogatni segítség nélkül az adott kávéházba vagy vendéglőbe, vagy sem.

Az útikalauz egyébként egy pszichés problémával küszködő emberek munkaerő-piaci reintegrációját célző projektmunka eredménye. A terápia tíz résztvevője azt a feladatot kapta, hogy gyűjtsön pontos adatokat Bécs akadálymentes turisztikai létesítményeiről.
A kiadvány készítőinek célja az volt, hogy a könyv révén segítséget nyújtsanak Bécs mozgássérült lakóinak és látogatóinak szabadidejük megtervezésében.

(Compress)
 
 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.