Magyar falfirkák Szlovákiában

Az elmúlt hetekben ismét több, az MSZP-t és Gyurcsány Ferenc kormányfőt gyalázó falfirka tűnt fel a szlovákiai síközpontokban.

Főleg az Alacsony-Tátrában és a Szlovák Paradicsomban - közölte lapunkkal Vladimír Macurák, az egyik ottani patinás község, Vernár polgármestere. "Négy éve is tapasztaltunk hasonlókat, akkor újrafestettük azokat a felületeket, amelyeket most ismét festékszórókkal pingáltak tele, főként az autóbusz-megállóknál és a rozsnyó-poprádi főút mentén. A múlt hét végén az egyik szlovákiai magyar ismerősöm fordította le a szöveget, mert én nem tudok magyarul" - nyilatkozta.

A közeli Dobsinán néhány vendéglős azt mondta, hogy az utóbbi időben többször vitába keverednek a magyarországi vendégek. "Én csak annyit értek az egészből, hogy »Orban« meg »Gyurcsany« - közölte Marta Kusnírová büfétulajdonos. Öllős László neves szlovákiai politológus értetlenül áll a történtek előtt: - Nyilván néhány személy indulatos cselekedetéről van szó, ami azért meglepő, mert demokráciákban odahaza és szavazással szokás kifejezni a véleményt, nem pedig így - szögezte le.

Buszmegálló a szlovák Tátrában - átterjedt a magyarországi választási kampány
Buszmegálló a szlovák Tátrában - átterjedt a magyarországi választási kampány
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.