Mikola: Fájdalmas döntés volt...

Rácz Jenő egészségügyi miniszter tegnap emlékeztetett Mikola István egy 2001-ben, még miniszterként elhangzott parlamenti felszólalására, amelyben kiállt az akkor tervezett, ám később leállított szegedi kórház-privatizáció mellett.

A parlamenti jegyzőkönyv tanúsága szerint Mikola, aki mostani nyilatkozatai szerint élesen ellenzi az egészségügyi privatizációt, azt mondta: "a nagy értékű eszközök működtetéséhez szükséges költségérzékenységnek jobban megfelelnek a különböző vállalkozási formák, amelyek közül a minisztérium a nonprofit jellegű szervezeteket látja a legalkalmasabbnak". Úgy folytatta: "megfelelő garanciák esetén van létjogosultságuk egyéb gazdasági társasági formáknak is, mivel azok révén elérhető, hogy a vállalkozók tőkét fektessenek be az egészségügybe".

Mikola István tegnapi szegedi sajtótájékoztatóján lapunk kérdésére az elmúlt ciklusbeli szegedi privatizációs modellkísérletet már fájdalmas válságot előidéző próbálkozásnak nevezte. Úgy fogalmazott: "támogattuk a szegedi kórház közhasznú társasággá történő átalakítását, ám időközben kiderült, hogy az átalakítás nyereségérdekelt vállalkozást hozott volna létre, ezért le kellett állítanom. Fájdalmas döntés volt, mert a saját emberünk ellen kellett lépnünk, ami a parlamenten kívül és belül is (legalábbis a Fidesz frakciójában - a szerk.) egyaránt válsághoz vezetett" - mondta Mikola István.

Amennyiben a Fidesz nyeri a választásokat, kifizeti a nővérek elmaradt hűségjutalmát és az orvosoknak járó túlóradíjat - jelentette ki Mikola Szegeden.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.