Kupa Mihály optimista

A Centrum Pártnak jók az esélyei, hogy a választók jóvoltából bejusson a parlamentbe, ahol külső támogatóként együttműködne a győztes párttal, amennyiben az elfogadja a centrumosok programjának főbb elemeit - erről beszélt Kupa Mihály pártelnök kedden Szigetszentmiklóson egy fórumon.

Alapvető fontosságú, hogy a leendő parlament pártjai között egyetértés alakuljon ki a nemzeti fejlesztési tervről, az euró bevezetéséről és a régiók szerepéről - mondta a párt elnöke. Ez utóbbi különösen fontos Pest megyében, amely Budapesttel közösen alkotja a központi régiót és a fővárossal szemben nagyobb érdekérvényesítő munkára van szüksége, hogy az elmaradásokat mielőbb pótolni tudja - tette hozzá.

Közölte: ugyancsak rendezésre vár az önkormányzatok finanszírozása, az egészségügy fejlesztése kérdéseinek pontos meghatározása. Elengedhetetlenül szükség van egy egységes kisebbségi politika kialakítására is, ellenkező esetben "szét fogjuk forgácsolni a határon túli magyarokat."

A pártelnök arról is beszélt, hogy a következő években az országba érkező EU-s forrásokat akkor lehet jól felhasználni, ha van országosan néhány kiemelt jó program, amihez a régió, a  megye, a település, a vállalkozás alulról hozzáteszi azt, amit meg lehet valósítani. Felülről ugyanis nem lehet irányítani, mert az a tervgazdálkodás lenne - mondta Kupa Mihály.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.