Juhász: nem ül össze a nemzetbiztonsági kabinet

A nemzetbiztonsági kabinet nem ül össze annak kapcsán, hogy a szlovák titkosszolgálat esetleges magyarországi robbantások miatt fokozott óvatosságra intette a magyar Nemzetbiztonsági Hivatalt.

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, a nemzetbiztonsági kabinet vezetője az MTI érdeklődésére mindössze annyit közölt, hogy ebben az ügyben, Tóth András, a titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter az illetékes, a nemzetbiztonsági kabinet ezzel a kérdéssel nem foglalkozik.

A Népszabadság keddi cikke szerint fokozott óvatosságra intette a szlovák titkosszolgálat (SIS) a magyar Nemzetbiztonsági Hivatalt, mert információi szerint megeshet, hogy a választási kampány finisében robbantásokat hajtanak végre Magyarországon.

Dunaszerdahelyi szervezett bűnözői körökből szerzett információkat a szlovák titkosszolgálat - írta a lap. Tudomása szerint a Szlovák Információs Hivatal (SIS) úgy értesült, hogy az "esetleges magyarországi akciók igazi célja a közélet szétzilálása, a hatalom tekintélyének aláásása lehet". A SIS nehézsúlyú bűnözők után nyomozva botlott az információba: három, időnként Magyarországon tevékenykedő bűnözőről állították - közelebbről meg nem nevezett személyek -, hogy robbantásokat terveznek Magyarországon.

Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő államtitkár a lapnak nem kívánta kommentálni az értesülést, de közölte: ilyen súlyú információról haladéktalanul értesíteni kell a miniszterelnököt, a nemzetbiztonsági kormánykabinet vezetőjét és az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának elnökét. Tóth András kedden reggel azt közölte, hogy a hírt semmilyen formában nem kívánja kommentálni. (MTI)

Juhász Ferenc
Juhász Ferenc
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.