Felmentésüket kérik a maffiaper vádlottjai

Nem vagyok véreskezű maffiafőnök, nem akartam megöletni senkit, nem csempésztettem fegyvereket, az ellenem felhozott vádak minden alapot nélkülöznek - hangoztatta tegnap az utolsó szó jogán R. László, a Kecskeméten zajló, maffiaperként elhíresült büntetőügy elsőrendű vádlottja.

R. László - aki az Energol-perben is vádlott - valamennyi vádpont alól történő felmentését és szabadlábra helyezését kérte a bíróságtól. Hasonlóan érvelt a másodrendű M. Péter is, aki szerint hazug tanúk vallomásai miatt került előzetes letartóztatásba. A harmadrendű Cs. Zsigmond - aki az elsőrendű R. László üzlettársa volt a Conti-Car luxusautó-kereskedésben, és szintén vádlott az Energol-perben - kijelentette: számára felfoghatatlan, hogy miért tartóztatták le tizennégy hónapja, mivel legális üzleteket működtet, és a perben döntőnek minősülő időpontokban külföldön tartózkodott. Véleménye szerint azért üldözik őt a hatóságok, mert húsz év óta barátja R. László. A negyedrendű F. Attila - aki szintén vádlott az Energol-perben - az utolsó szó jogán azt hangsúlyozta, hogy koncepciós eljárás áldozata, soha senki halálát nem kívánta, és nem tagja semmiféle bűnszervezetnek.

Mint ismeretes, a csaknem egy éve kezdődött büntetőper tizenegy vádlottjából tízet bűnszervezet létrehozásával, fegyvercsempészettel és emberölés előkészületével vádol a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vád a lefoglalt fegyvereken, szakértői véleményeken, a terheltek lehallgatott telefonbeszélgetésein és négy gyanúsított együttműködésén alapszik, akik ellen - a vallomásukért cserébe - megszüntették a büntetőeljárást.

A bíróság április közepén hirdet ítéletet a szigorú biztonsági intézkedések mellett zajló büntetőperben.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.