Tom Cruise "cenzúrázza" a South Park-ot

Tom Cruise, világhírű amerikai színész valóságos hadjáratot indított a South Park című rajzflim készítői ellen, mert azok a sorozat egyik epizódjában kritizálták a szcientológiai egyházat, amelynek Cruise is tagja.

A történet tavaly novemberben kezdődött, a népszerű rajzfilmsorozat A szekrénybe zárva (Trapped ind the closet) című epizódjával. Stan, a sorozat egyik főszereplője a szcientológia egyház vezetőjeként becsmérli Tom Cruise színészi teljesítményét, aki megsértődik és bezárkózik egy szekrénybe. Az angol coming out (kijönni) kifejezés a másság felvállalását jelenti, amivel a színész állítólagos homoszexualitására utalnak - írta a Le Figaro című francia napilap.

A szcientológia egyházat ért támadások miatt a műsorból nemrég kilépett Isaac Hayes soulénekes (szintén az egyház tagja), aki az egyik figura, Séf bácsi szinkronhangja. "Bosszúból" a rajzfilm készítői Séf bácsit a következő részben pedofilnak állítják be és állatokkal tépetik szét.

Különböző amerikai honlapok szerint Tom Cruise azzal fenyegetőzik, hogy lemondja a Mission impossible 3 című film reklámkampányát, amennyiben levetítik az epizódot. A filmet a Paramount cég készíti, és ennek a tulajdonában van a sorozatot játszó Comedy Central tévéállomás is. Az utóbbi végül műsort változtatott, és nem adta le a rajzfilmet.

A rajongók cenzúráról beszélnek, véleményük szerint a South Park mindig is rendkívül kritikus volt az egyházzal, a politikusokkal és általában az amerikai társadalommal szemben.

A világszerte ismert sorozat népszerűségének mindenképpen használ a botrány - írja a Los Angeles Times című napilap.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.