Üveghengerekben az ígéretek

Kétméteres, narancssárga és vörös folyadékot tartalmazó átlátszó hengereket állított fel az SZDSZ a Liberális Ház előtt annak szemléltetésére, hogy a két nagy párt ígéretei mennyibe kerülnek a választóknak.

Az SZDSZ számításai szerint a licitversenyt jelenleg a Fidesz vezeti mintegy 3863 milliárd forinttal, az ennél visszafogottabb MSZP 1314 milliárd forintot ígért a választóknak. A verseny állását a hengerekbe dobott hungarocellgolyókkal mutatják, s a választásokig elhangzott ígéreteket naponta beárazzák. Néhány példa: a Fidesz javaslata a 14. havi nyugdíjra 140 milliárd forintba, a tízszázalékos társadalombiztosítási járulékcsökkentés pedig 680 milliárdba kerülne.

"Szerintünk az a felelős politika, ha valaki valamit javasol, akkor megmondja azt is, hogy az mibe kerül az adófizetőnek, mennyi esik ki a költségvetésből, s miből akarja a javaslatait finanszírozni" - hangsúlyozta Kuncze Gábor, a liberális párt elnöke, aki hiányolta a két párt elképzelései közül a reformokat. Márpedig az SZDSZ szerint az egészségügy és az államigazgatás átalakítása lehetővé tenné az egykulcsos adórendszer bevezetését. (H. Z.)

SZDSZ-es mérce: háromnegyed Fidesz, egyharmad MSZP
SZDSZ-es mérce: háromnegyed Fidesz, egyharmad MSZP
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.