MDF: senkit nem lehet megbélyegezni azért, mert egyedülálló

Az MDF szerint senkit nem lehet megbélyegezni azért, mert egyedülálló - jelentette ki Pusztai Erzsébet, az MDF szakpolitikusa csütörtökön.

Az MDF felháborítónak és a demokráciához méltatlannak tartja Mikola István keddi kijelentését, amelyben durván megbélyegzi az egyedül élő embereket, és hitet tesz amellett, hogy a mindenkori hatalomnak korlátoznia kell az egyén szabadságvágyát - fogalmaz MTI-hez eljuttatott közleményében Pusztai Erzsébet, az MDF esélyegyenlőségért küzdő Tandem Munkacsoportjának vezetője.

"A Fidesz miniszterelnök-helyettes jelöltje ezzel a kijelentésével több tízezer, nemegyszer szándékai ellenére egyedül élő nőt és férfit sértett meg!" - áll a közleményben.
Mikola István kedden Pécsett azt mondta: "s igenis, a mindenkori irányításnak, menedzsmentnek, hatalomnak korlátoznia kell az egyén parttalan szabadságvágyát.

A közösség (...) a közjó és az igazságosság szellemében. Mit jelent a másik oldal? Az egyén parttalan szabadságvágynak a kibontakozását kell segíteni, nem kell a közösség, önmegvalósító, mai szingli életforma, az az igazi. Nem közösségek kellenek, hanem szinglikből összeálló hordák kellenek, és akkor már indul is az Andrássy úton a menet a fiúk, a lányok nyakába fülbevalók, lufik, és szól a recsegő rádióban a zene, amit úgy hívnak, hogy techno. Elgondoltam ezt a két képet, két világ. Döntenünk kell a két világ között. Az egyik oldalon az élet kultusza, az egyén, a közösség boldogulásának a segítése, a másik pedig az önpusztító, talán prolongált öngyilkosság-kép is aposztrofálható (...)".

Felszólítjuk a Fideszt, hogy még a választások előtt tájékoztassa a választókat arról, hogy pontosan hogyan és miben szándékozik korlátozni az egyéni szabadságjogokat, s mely szabadságjogokat tart megszüntetendőnek - írta Pusztai Erzsébet.

Hozzátette: az MDF konzervatív pártként fontosnak tartja a családalapítást, a gyermekvállalást, ugyanakkor elutasítja az emberek, embercsoportok megbélyegzését, az egyedülállók hátrányos megkülönböztetését, kirekesztését.

"Az MDF szerint Mikola István ezzel a szélsőséges kijelentéssel kiírta magát a demokratikus jobboldal szereplői közül, hiszen ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a demokráciában, egy normális országban" - áll a politikus közleményében.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője közleményében azt írta: az emberek döntő többségének népszavazáson kinyilvánított véleményéhez hasonlóan Mikola István ellenzi a kórházprivatizációt. Az MSZP és az SZDSZ kórház-privatizációt akar, és fizetőssé akarja tenni az egészségügyet - jelentette ki.

"Mikola István személye a garancia arra, hogy Magyarországon nem lesz fizetős az egészségügy, és nem adják el a kórházakat. A Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltjét az egészségügyi privatizációban és a gyógyítás fizetőssé tételében érdekelt politikai erők próbálják támadni és lejáratni" - fogalmazott a szóvivő.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.