"Orbán a szó, Mikola a szándék"

"Orbán Viktor a szó, Mikola István a szándék. Ez derült ki a Fidesz vasárnapi kongresszusán" - jelentette ki tegnap Hiller István szocialista pártelnök azzal kapcsolatban, hogy Mikola, a Fidesz kormányfőhelyettes-jelöltje a kongresszuson arról beszélt: ha négy évre nyerni tudnánk, és utána mondjuk az ötmillió magyarnak állampolgárságot tudnánk adni, és ők szavazhatnának, húsz évre minden megoldódna.

Hiller szerint az, aki a választásokat nem megnyerni, hanem megvásárolni akarja, kereskedőházat csinál a köztársaságból. Hozzátette: e kijelentés sokkolta a határon túli magyarokat és a népszavazáson igennel szavazókat is, mert ők most úgy érezhetik, tudtukon kívül váltak egy cselszövés részévé. És sokkolta a nemmel szavazókat is, mert megbizonyosodhattak arról, hogy egyeseknek semmi sem drága a hatalomért. Szavai szerint a kijelentés még a Fideszt is sokkolta, mert "még meg sem szokták a helyettes Orbán Viktort, máris romokat kell takarítaniuk utána".

Az SZDSZ is kifejtette álláspontját a Mikola által mondottakról, amikor tegnap közölte: vissza kellene lépnie a miniszterelnökhelyettes-jelöltségtől, vagy a Fidesznek kellene őt visszahívnia onnan. Az SZDSZ emlékeztet arra, hogy Rogán Antal és Orbán Viktor világossá tették: Mikola a határon túli magyarok kérdésében nem a Fidesz álláspontját képviseli. "Márpedig olyan helyzet nem lehetséges, amikor egy miniszterelnök-helyettes saját, a párttal szemben álló programot hirdethet" - áll a Fodor Gábor által jegyzett közleményben.

Miközben személye ennyire megosztja a politikai közéletet, Mikola tegnap Pakson arról beszélt: pártja programjának legfontosabb eleme a munkahelyteremtés. "Ha valaki munkanélküli lesz, előbb-utóbb építésre, alkotásra alkalmatlanná válik, testi-lelki bajokkal lesz elfoglalva" - jelentette ki. (Munkatársunktól

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.