Mégsem távozik a Magyar Hírlap főszerkesztője?

A Napi Online szerint a Magyar Hírlap tulajdonosa és a főszerkesztő Szombathy Pál között feszültség támadt az újság mai címlapfotója miatt.

A Magyar Hírlap mai címlapján Mikola Istvánt és Orbán Viktort látni, a képet az MTI-készítette. A tulajdonos Széles Gábor korábbi hírek szerint le kívánta váltani a főszerkesztőt, ám kora délután kiderült, Szombathy Pál egyelőre mégis maradhat – derült ki a napi.hu jelentéséből.

A címlapfotón Orbán Viktor és Mikola István, a Fidesz miniszterelnök-jelöltje és helyettese állnak egymással szemben a hétvégi kongresszuson, és a pártelnök Orbán arckifejezésén nem az a határozottság tükröződik, ami a médiából ismert imázsára jellemző.

A napi.hu névtelenséget kérő forrása szerint Széles és Szombathy már akkor megegyezett arról, hogy a főszerkesztő - és részben a lap résztulajdonosa - legkésőbb májusig marad a posztján, amikor lap politikai irányváltásáról határozott a nagytulajdonos.

Széles a közelmúltban a Heti Válasznak azt nyilatkozta, hogy változtat a Magyar Hírlap politikai irányvonalán, amely középen fog állni ugyan, de egy kicsit jobbra.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.