Debreczeni könyvet ír Gyurcsányról

"már nem is csak azt szeretném, hogy ne Orbán kerüljön hatalomra, hanemkifejezetten azt tartom kívánatosnak, hogy Gyurcsány valósíthassa megvízióját." - idézi blogjában Diurnus Debreczeni Józsefet.

1.Sokáig töprengtem: vajon végül mi adta az utolsó - vagy az első? -lökést Debreczeni Józsefnek? Nem mondom, mihez, mert azt már mindenkitudja. Gyűltek, gyűltek a benyomásai, a keserű tapasztalatai, acsalódásai - mindez akár arra is indíthatta volna, hogy végképpodahagyja a közéletet, a politikát, és tudományos munkásságának áldozzaidejét. Megvan ehhez minden tudása, adottsága. Elemzőpolitika-történészként is nagy távlatok nyílhattak volna meg előtte.

Kellett történnie valaminek, amitől mindaz, ami talán ingerült szomorúsággá gyűlt benne, egészen mássá alakult.

(...)

Besenyei Zsolt Debreczeni Józseffel készült interjújában utolsókérdésként a következőt tette fel alanyának: "Gyurcsány a kisebbikrossz, aki Orbán visszatérését megakadályozhatja?" Debreczeni válasza: "Aparlamentarizmushoz való viszonya önmagában elég ahhoz, hogy őt tartsama jobbik alternatívának. Már amikor megválasztották, akkor világosvolt, hogy nagy kaliberű politikusról van szó, akármit is gondolunkróla. Mostanra azonban - amióta belefogtam Gyurcsány politikaiéletrajzába, több órát beszéltem vele, és újraolvastam korábbi cikkeit- már nem is csak azt nem szeretném, hogy ne Orbán kerüljön hatalomra,hanem kifejezetten azt tartom kívánatosnak, hogy Gyurcsány valósíthassameg a vízióját."


Tovább a Diurnus blogba.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.