Betörtek az MSZP vasvári szervezetének irodájába

Betörtek az MSZP vasvári szervezetének irodájába, ahonnan egylemezkazettában a pártszervezet tagnyilvántartását, valamint több százkopogtató cédulát és a választási plakátokat vittek el - közölte azMTI-vel Márkus Imre, a választókerület szocialista országgyűlésiképviselőjelöltje.

"Egy lemezkazettát loptak el, amiben 500-530 kitöltött kopogtatócédula volt, egy szekrényből pedig 130-140 darab választási plakát is eltűnt" - mondta. A szocialista képviselőjelölt később sajtótájékoztatón pontosította a korábban elmondottakat: eszerint a lemezkazettában 20 ezer forintnyi készpénz is volt, a tagnyilvántartások és kopogtató cédulák mellett. Hozzátette: a lemezkazetta kulcsa is eltűnt, ami egy fiókban volt elzárva. Hozzátette: a betörést március 15-én reggel fedezték fel, értesítették a rendőrséget, amely helyszínelést tartott.

Márkus Imre hangsúlyozta: már több mint egy hónapja összegyűjtötték a szükséges mennyiségű kopogtató cédulát, ezek alapján február 17-én regisztrálta őt a választókerület választási bizottsága.

Nemény András, az MSZP Vas megyei szervezetének alelnöke arra hívta fel a figyelmet a tagnyilvántartás megszerzésével az adtok illetve kopogtató cédulák illetéktelen felhasználója esetleg olyan hamis ajánlásokat adhat le, amelyeken ugyan az a név és lakcím szerepelhet, mint a Márkus Imrére már leadottak. Megfogalmazása szerint a választási bizottság ilyen esetben mindkét érintett jelöltre leadott kopogtató cédulákat érvénytelenítheti. Hozzáfűzte: nem gyanúsítanak senkit a bűncselekménnyel, a vizsgálat a rendőrség feladata.

Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy az ügyben nyomozás indult. Az MTI rendőrségi forrásból származó értesülése szerint nemcsak az MSZP irodájába törtek be, hanem a helyben "Béke háznak" nevezett épület más helyiségéit is felfeszítették, ahonnan a betörők értékeket, például ruhaneműt is elvittek. Az épületben található többek között a Máltai Szeretetszolgálat, a helyi polgárőr szervezet, illetve az egyik kisgazda párt irodája is, ahová az értesülés szerint szintén betörtek. Az értesülést később Orbán Péter megyei rendőrfőkapitány is megerősítette.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.