Választási szövetséget kötött a Magosz és a Fidesz

Választási szövetséget kötött a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Fidesz. Ennek értelmében a Fidesz hat helyet biztosít a megyei és az országos listáin a  Magosz számára - jelentette be Jakab István, a Magosz elnöke csütörtökön Budapesten.

A szövetség létrejött, a Fidesz hat olyan helyet biztosított a szövetség számára, amelyik a 2002-es választásokon a párt számára mandátumszerzési lehetőséget jelentett - mondta Jakab István. Hozzátette: "Programunk végrehajtására azért kellett szövetkeznünk, hogy ne csak elkészítsük, hanem valóban a nagyon érzékeny pontokon is ott legyünk a végrehajtásánál" .

A Magosz programja vasárnap kerül a Fidesz kongresszusa elé, ezt követően ismertetik annak részleteit - tette hozzá. A Magosz Fidesz-listán induló országgyűlési képviselőjelöltjei: a Győr-Moson-Sopron megyében Fenyőházi Tibor vállalkozó, a Magosz országos alelnöke, Pest megyében Ángyán József egyetemi tanár, Bács-Kiskun megyében Bagi Béla a Magosz országos alelnöke, Csongrád megyében Kispál Ferenc, a Magosz orzságos választmányának elnöke,   Hajdú-Bihar megyében pedig Körmendi László. Jakab Isván, a Magosz országos elnöke a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei területi országgyűlési választási listájának első helyén indul, a Fidesz országos listáján pedig a 11. helyet foglalja el.

A Magosz elnöke a szövetség főbb programpontjai között említette a termőföldeknek a gazdák tulajdonában és használatában történő megtartását, az osztatlan közös földek sorsának rendezését, versenyképes birtoktestek kialakítását, az ökológiai gazdálkodás meghonosítását. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.