Fideszes jelöltek az MDF 27 indulóját keresték meg

Összesen 27 MDF-es képviselőjelöltet kerestek meg 13 megyében fideszespolitikusok a kampány során azzal a céllal, hogy fenyegetéssel vagyígéretekkel próbálják rábírni őket a visszalépésre - mondta HerényiKároly, az MDF frakcióvezetője hétfőn Budapesten.

A 27 érintett jelölt beszámolóját az MDF ügyvédnél helyezte letétbe, és a párt abban az esetben lép a nyilvánosság elé, ha bármelyik fenyegetés teljesül - közölte sajtótájékoztatóján a frakcióvezető. Herényi Károly e döntést azzal indokolta, hogy meg kívánják védeni jelöltjeiket, valamint nem szeretnék, hogy a kampány hátralevő része erről az ügyről szóljon.

Az MDF-es politikus elmondta, hogy már a jelöltállítás kezdeti szakaszában, az említett 27 eseten kívül is történtek megkeresések, és többen ezért nem vállalták az MDF-es jelöltséget.

"A Fidesz a rossz emlékű szocialista ’három t’ gyakorlatát hozta vissza, csak itt a t-k jelentése változott némileg: először tapogatóznak, aztán tiltanak, végül támogatásukról igyekeznek biztosítani" - mondta Herényi Károly.
Újságírói kérdésre elmondta: a többi esetben nincsenek olyan bizonyítékok, mint a kalocsai ügyben, de nem kérdőjelezhetők meg képviselőjelöltjeik állításai.

Romsics Imre kalocsai MDF-es jelölt korábban bejelentette, hogy Bagó Zoltán fideszes jelölt megfenyegette: veszélybe kerülhet a munkája, az egzisztenciája, ha elindul a választásokon. Az MDF-es jelölt a beszélgetésről hangfelvételt készített, amelyet sajtótájékoztatón mutattak be.

A frakcióvezető egy további konkrét esetet említett meg a sajtótájékoztatón. Mint mondta, Nagy Tamás, az MDF soproni jelöltje politikai szerepvállalása miatt nem nyert el egy intézményvezetői pozíciót, holott szakmai szempontból az ő pályázata bizonyult a legjobbnak. Szintén kérdésre elmondta: akkor egyeztetnek a Fidesszel az esetekről, ha a Fidesz megnevezi a politikai felelősöket. Utalt arra, hogy a jelöltjeiket megkereső fideszes politikusok több esetben elmondták: központi utasításra cselekedtek.

Fidesz: "gyerekes vádaskodás"

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy reagált a sajtótájékoztatón elhangzottakra: "az MDF gyerekes vádaskodásaival kapcsolatos véleményünket ügyvédi letétbe helyezzük. A Magyar Demokrata Fórumnak továbbra is sikeres választási szereplést kívánunk, a jövőbeni együttműködés reményében".

(forrás: MTI)

Herényi Károly
Herényi Károly
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.