Pulitzer-díjat kapott Uj Péter és Teknős Miklós

Öt alkotó és egy alkotóközösség képviselője vehette át a Pulitzer emlékdíjat Budapesten, köztük a Népszabadság két munkatársa.

A Joseph Pulitzer Emlékdíj Alapítvány kuratóriuma 16. alkalommal adta át elismeréseit. A testület kétszáz pályaművet értékelt.

Előző évi tevékenysége alapján "Publicisztika" kategóriában Uj Péter, az Index főszerkesztője, a Népszabadság külső munkatársa és Fehér Béla, a Magyar Nemzet Hétvégi Magazinjának szerkesztője, aki a lapban Magyar zsebtükör rovatcímmel publikál, kapott díjat.

Szente László, a Magyar Rádió vezető szerkesztője "Rádiós és televíziós újságírói tevékenység" kategóriában nyerte el az emlékdíjat. Szente Lászlót a méltató beszédben a közszolgálatiság egyik utolsó képviselőjének nevezték.

A "Képi megjelenítés" kategóriában Teknős Miklóst, a Népszabadság fotográfusát díjazta a kuratórium. A fényképész számos műve közgyűjteményben látható. A díjat elsősorban a váci fegyház lakóiról készült sorozata elismeréseként vehette át.

Az "Életmű" kategóriában Lengyel László közgazdász, közíró lett a díjazott. Három évtizede, heti vagy havi rendszerességgel jelennek meg cikkei, amelyekben "ostoroz mindent és mindenkit, ami vagy aki gátja annak, hogy Magyarország mielőbb civilizált, működőképes, dinamikus és sikeres európai országgá váljon" - hangzott el a méltatásban.

Az "Alkotóközösségek" kategória díját a Figyelő szerkesztősége kapta. Az elismerést a hamarosan ötvenéves hetilap főszerkesztője, Martin József Péter vette át.

A díjakat az alapító, a New Orleansban élő magyar üzletember, Fábry Pál adta át.

(forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.