A Demokrata Deutsch-Fürtől óvja Orbánt

A Demokrata című lap főszerkesztője Deutsch-Für Tamást, a szerverfeltörőket és Simicska Lajost bírálva már Orbán Viktor elleni belső puccsot vizionál. A Magyar Nemzet Kolosi Tamás szociológust, Orbán egykori tanácsadóját veszi célba a Tárki vizsgálata miatt.

Orbán Viktort "hadseregtábornoknak" és "vezénylő tábornok úrnak" szólítva nyílt levelet írt lapja tegnap megjelent számában a volt kormányfőhöz Bencsik András. Az Orbán által korábban pártja szimpatizánsainak figyelmébe ajánlott Demokrata főszerkesztője arra figyelmezteti a Fidesz elnökét, hogy a polgári erők "néhány idiótája miatt" elveszítheti a választást. E kifejezést Bencsik az általa felhozott példák alapján elsősorban Deutsch-Für Tamásra értette, akinek, úgy érezte, vissza kell vágnia. Deutsch-Für ugyanis a TV2 reggeli műsorában hétfőn azt mondta, hogy Kövér László nem nyilatkozik a Demokratának, mert a lapban több, "származással foglalkozó" cikk jelent meg. Nos, a tegnap megjelent lapszám címoldalán Kövér László látható, aki éppen terjedelmes interjút ad a lapnak.

A Demokrata korábban is támadta a Fidesz kommunikációs vezetőjét, mert szerinte Deutsch-Für tévedett: Gyurcsány nem "mutatott be" a Karcagon ellene tüntetőknek. Bencsik súlyos hibának tartja a Magyar Vizsla Fidesz-székházból küldött levonatát, valamint az MSZP számítógépére "éjjel bekukkantó és onnan adatokat ellopkodó Fidesz-alkalmazottak" tettét is. Figyelemre méltó, hogy a főszerkesztő élesen támadja a Fideszben eddig érinthetetlen Simicska Lajos volt APEH-elnököt, egykori gazdasági tanácsadót, a Mahir Rt. vezérigazgatóját azért, mert egy gazdasági vezetőknek kiküldött, ártalmatlan, direkt mail-t félreértve a Magyar Nemzetben úgy reagált: Elvágom a torkukat!

Bencsik András nyílt levelében úgy fogalmaz, hogy "és miért van az, hogy egyre több emberben alakul ki a gyanú, hogy ennyi baklövés már nem lehet véletlen? Hogy valakik belülről puccsal akarják önt megbuktatni."

A Demokrata megjelenésének napján a Magyar Nemzet támadást indított - ezúttal Kolosi Tamás ellen. Az 1998 és 2002 között Orbán Viktor tanácsadójaként is dolgozó Kolosi Tamás szociológus alapította Tárki a napokban ugyanis olyan felmérést tett közzé, amelynek egyik alapállítása szerint az elmúlt négy évben "páratlan mértékben" nőtt Magyarországon az életszínvonal. A lap felhozta a jobboldalon Gyurcsány-közelinek tekintett Láng Holdinggal való korábbi üzleti kapcsolatának történetét - annak ellenére, hogy annak hét éve vége -, és tegnapi számukban nem mulasztották el megjegyezni, hogy a Tárki elnöke egyike az ország leggazdagabb embereinek. (Mellesleg: nem ez a Magyar Nemzet első meglepő támadása: nemrégiben Polt Péter legfőbb ügyészt bírálták különös élességgel azért, mert sorozatosan visszautasította a Fidesz, illetve Deutsch-Für Gyurcsány Ferenccel kapcsolatos beadványait.)

A Demokrata támadásáról Deutsch-Für Tamás azt mondta lapunknak: sajtószabadság van, és számára elismerés, ha a Demokrata és a Magyar Hírlap egyszerre támadja. Kolosi Tamás az ügyben nem kívánt nyilatkozni.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.