Ez igaz? - közös fotók Orbán Viktorral

Ez igaz? címmel közölt cikket a 168 Óra, amelyet két olyan fotóval illusztrált, amelyeken Orbán Viktor a lap által az éjszakai élet "igazi nehéz fiújakét" emlegetett M. Róberttel látható.

A szerkesztőség azt állítja, hogy a fényképeket egy borítékban kapta, az 1998-as robbantásokról szóló cikkel együtt. Az újság a napokban megjelent hírekre utalva emlékeztet arra, hogy a nyomozó hatóság új információk birtokába jutott a detonációsorozatról, amelybe beletartozik a Torgyán József házánál és Szájer József lakásánál történt robbantás. A cikk hivatkozik arra, hogy egy 2004-es alvilági öszszecsapás nyomozása során véletlenül kerültek elő olyan adatok, amelyek szerint "az M. Róberthez kötődő szervezett bűnözői csoportoknak közük lehetett a '98-as robbantások előkészítéséhez".

A lapban megjelent két fényképen Orbán Viktor egy nagyobb társaság közepén látható M. Róberttel, a másikon csak ketten pózolnak. A felvételek Kovács "Kokó" István éttermében, a Boksz utcában készültek 2004-ben, ahol Erdei Zsolt 2004-es világbajnoki címmét ünnepelték. Ezt a tulajdonos Kovács megerősítette az Index megkeresésére. Mint mondta, legalább háromszázan voltak az étteremben, akik közül sokan fényképezkedtek Orbánnal, olyanok is, akikkel nyilvánvalóan nem ismerték egymást. Ennek bizonyítására számos fotót átküldött az Indexnek, ahol Orbán különböző emberekkel látható. Az étteremtulajdonos közölte azt is, hogy a Boksz utca nyilvános hely, ahol nem kérik el a vendégek erkölcsi bizonyítványát.

A 168 óra és az Index is kitért arra a fényképre, ahol az akkori belügyminiszter Kuncze Gábor és a később meggyilkolt Prisztás József látható. Az Index közölt egy másik fotót is, amelyen Kulcsár Attila Lamperth Mónika belügyminiszter férjével pezsgőzik. A Fidesz egyelőre nem reagált a cikkre.

A 168 Óra címû hetilapban közölt felvétel
A 168 Óra címû hetilapban közölt felvétel
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.