Ismét eggyel kevesebb képviselőjelölt

Rogán Antal válaszolt a szerverügyben a rendőrségnek, de a Fidesz vizsgálata által föltárt "elkövetőkre" vonatkozó kérdésre nem reagált. Reagált viszont Rogán Antal vádjaira az az MSZP-s képviselőjelölt, aki internetes naplójában "díszzsidónak" nevezte Deutsch-Für Tamást - lemondott.

Rogán Antal az előírt tizenöt napos határidőn belül válaszolt a BRFK-nak a szerverügyben föltett rendőrségi kérdésekre. Lapunk úgy értesült: gesztusokat igen, neveket azonban nem tartalmazott a válaszlevél. Érdeklődésünkre Schön Péter, a BRFK szóvivője megerősítette: a Fidesz válasza megérkezett.

- Jelenleg az illetékesek még tanulmányozzák annak tartalmát, s azt követően döntenek, hogy az adatlopás gyanújával indított nyomozásban milyen lépések következzenek - mondta Schön, aki nem válaszolt viszont arra a kérdésünkre, hogy a levél tartalmazza-e annak a három személynek a nevét, akiket a Fidesz belső vizsgálatának megállapításai alapján felfüggesztettek.

Más forrásból úgy értesültünk: egyetlen név sem szerepel a BRFK-nak küldött válaszlevélben, ellenben tartalmaz olyan információkat, megjegyzéseket, amelyek segíthetik a nyomozást.

Az ügyben megpróbáltuk megkérdezni Rogán Antalt, aki lapzártánkig nem reagált megkeresésünkre.

Reagált azonban Rogán Antal vádjaira Pásztor Tibor, az MSZP V. kerületi frakcióvezetője, aki lemondott országgyűlési képviselőjelöltségéről, Pásztor a fővárosi lista 52. helyén szerepelt. Ő az a politikus, aki internetes naplójában "a Fidesz kettes számú diszzsidójának" nevezte Deutsch-Für Tamást. Pásztor közleményben úgy fogalmazott: "Nem engedhetem, hogy a Fidesz az én meggondolatlan naplóbejegyzésemet felhasználva próbálja elfedni saját kampányának törvénytelenségeit". Mint írja, annak ellenére mondott le, hogy őt antiszemitizmussal vádolni képtelenség, és mérhetetlen képmutatás attól a Rogán Antaltól, "aki a főváros V. kerületében koalíciót kötött a kirekesztést és megbélyegzést hirdető MIÉP-pel és a Jobbikkal".

Tegnap két roma szocialista képviselő közleményben emlékeztetett Orbán Viktornak egy 2003-ban, a Lungo Drom által szervezett eseményen elmondott beszédére, amelyben közölte: a parlamentnek nem "díszcigányokra van szüksége, hanem azokra, akik mögött olyan, a romákat képviselő felelős közéleti erő áll, mint a Lungo Drom". A kormánypárti politikusok felidézték, hogy Rogán Antal az ehhez hasonló szóhasználat miatt azt mondta: méltatlan a képviselőjelöltségre, aki így fogalmaz.

A Fidesz ügyei

- A kapcsolat tagadása után kiderül, hogy a Vizsla fideszes faxgépről került a nyomdába.

- Az MSZP egyik központi számítógépéről illegális eszközökkel töltöttek le választási anyagokat a Fidesz által lajstromozott gépre.

- Deutsch-Für Tamás náci kiadványokra asszociált Gyurcsány Ferenc egy választási plakátjáról, amit az MSZP durva vádaskodásnak minősít.

- A Fidesz egy jelöltje zsarolással próbálta visszalépésre bírni MDF-es vetélytársát.

Az MSZP ügyei

- A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc hüvelykujját lefelé fordítva félreérthetetlenül üzent ellenfeleinek.

- A miniszterelnök bizonyos kóbor kutyákról azt mondta, hogy be kell fogni, és telepre kell vinni őket, nem pedig veszett rókákat uszítani rájuk.

- Egy MSZP-s képviselőjelölt a Fidesz díszzsidójának nevezte Deutsch-Für Tamást.

- A nemzeti fejlesztési tervet Új Magyarország-program néven a párt a sajátjaként tünteti föl.

Deutsch-Für a pártügyek fõszereplõje pró és kontra
Deutsch-Für a pártügyek fõszereplõje pró és kontra
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.