Csillaghullás februárban
A világhírű Michelin Guide-ba bekerülni művészet - konyhaművészet. A miniállam, Luxemburg nem kevesebbel büszkélkedhet, mint hogy a világon itt jut egy négyzetkilométerre, illetve 1000 lakosra a legtöbb csillag, amelyet a neves gasztonómiai szakemberekből álló testület adományoz évről évre az arra érdemes éttermeknek.
Ilyen hely volt a hangulatos, erdőszéli falusi házban több mint negyedszázada működő La Bergerie, amely már 1983-ban elnyerte az első csillagot. A felső középosztály kedvelt vendéglőjét azonban utolérték a családon belüli anyagi gondok, így két héttel ezelőtt váratlanul lehúzták a redőnyt. Történt ugyanis, hogy a família egyes tagjai el kívánták adni részesedésüket az üzleti vállalkozásban, amelyet azonban a menedzsment - kellő cash-flow hiányában - nem tudott kivásárolni.
Josette és Thierry Phal, a nemzetközileg elismert chef azonban sietve tájékoztatták a közvéleményt, hogy hamarosan új helyen várják ínyenc közönségüket.
Földes György (Luxemburg)