MDF-est zsarolt a fideszes

A rendszerváltozás óta nem volt példa arra, ami most történt, állította lapunknak Tóth Zoltán. A választási szakértő azt minősítette így, hogy a Fidesz egyik képviselőjelöltje, a kalocsai körzetben induló Bagó Zoltán megzsarolta ellenfelét, az MDF által támogatott Romsics Imrét, aki beszélgetésüket magnón rögzítette.

A komoly politikai karrier előtt álló Bagó azt mondta Romsicsnak: ha úgy dönt, hogy elindul a választásokon, veszélybe kerülhet a munkája, egzisztenciája, visszalépése esetén viszont kedvezőbb szakmai helyzetbe kerülhet. A Fidesz villámgyorsan reagált a történtekre, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levélben kért elnézést a történtekért vid Ibolyától. Közölte, hogy Bagót visszaléptetik, s kizárják a pártból. A választókerületben Semjén Zsolt kereszténydemokrata pártelnök indul a színeikben.

Orbán Viktor tegnap nemcsak ebben az ügyben kényszerült korrekcióra: ha nem is ennyire egyértelműen, de rászorult a "tompításra" például a szerverügy kapcsán, amit ő "kukkolásügynek" nevezett. Elismerte, a szocialisták jól tették, hogy szóvá tették anyagaik "megkukkolását", ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy ennek az ügynek az egész választás szempontjából azért megvan a "lehatárolt súlya és jelentősége".

Azt már Gyurcsány Ferenc is tudja, hogy egy kézmozdulatnak is lehet súlya. Tegnap ugyanis kampánykörútjának egyik állomásán hallgatóságából derültséget kiváltva azt mondta, amikor kabátja zsebéből kivett egy mikrofont, hogy "vigyáznom kell mostanában a hirtelen mozdulatokkal, nehogy félreérthető legyen". Ezzel arra utalt, hogy egy nappal korábban Deutsch-Für Tamás azzal vádolta meg: karcagi fórumán hüvelykujját lefelé fordítva "a lehető legdurvább" egyezményes kézmozdulattal beintett a vele szemben kritikus véleményt megfogalmazóknak. Már megszokott módon a tegnapi napon is szóba került a kormányfőnek a "kóbor kutyák befogásáról és telepre viteléről" szóló kijelentése.

Az MDF sajtóértekezletén lejátszották a Fidesz képviselõjének zsarolási kísérletét bizonyító felvételt
Az MDF sajtóértekezletén lejátszották a Fidesz képviselõjének zsarolási kísérletét bizonyító felvételt
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.