Albán bandafőnököt ítélt el a luxemburgi bíróság

Soha nem látott szigorú védőőrizetben érkezett a luxemburgi bíróság épületébe az albán alvilág egyik feje. Nuka Kujtim, aki az elmúlt évek során közel egy tucat álnevet viselt, minden bizonnyal annak a körnek a vezetője, amely hosszú esztendőkön keresztül a Benelux államok területén tevékenykedett, és 1999-2001 között különösen a nagyhercegség területén volt aktív.

A balkáni országból származó férfi szinte egész Európában ismert a helyi rendőrségek előtt, korábban Görögországban és Olaszországban is hűvösre került, de mindkét börtönből sikerült megszöknie. A vádlott előbb virágzó prostitúciós hálózatot épített ki a belgiumi Charleroi-ban, majd a kábítószerek felé fordult. Kokain-kereskedelmének célpontjává a kicsi, de annál jövedelmezőbb luxemburgi piac vált.

Letartóztatására 2004-ben Németországban került sor, amely még ugyanabban az évben kiadta a veszélyes bűnözőt Luxemburgnak.

A mindenre elszánt bandavezért páncélozott harci járművek gyűrűjében vitték a börtönből a bíróság épületébe. A konvojt a levegőből a rendőrség helikoptere is biztosította.

Az ítélethozatalra múlt héten került sor. A veszélyes bűnözőt 15 éves szabadságvesztéssel sújtották.

Földes György (Luxemburg)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.