Szíjjártó életveszélyes fenyegetéseket kapott

Életveszélyesen megfenyegették több névtelen levélben Szijjártó Pétert, a Fidesz szóvivőjét, a párt győri országgyűlési képviselőjelöltjét. Erről a politikus pénteken Győrött tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

Közlése szerint a  trágár hangvételű levelek írásának, az életveszélyes fenyegetéseknek a kampányt hiszterizáló, meglehetősen vad politikusi megnyilatkozások adnak menlevelet. Mindez figyelmeztető jelzés "a teljes magyar politikai elit számára, hogy beszédmódjával, kampányszlogenjeivel,  (…) telepre való szállításra  (… ) hivatkozásaival ne adjanak táptalajt" embereknek önkontrolljuk elveszítéséhez, politikusok és családjuk életveszélyes megfenyegetéséhez - hangoztatta.

Az ellenzéki politikus szerint "nem szerencsés ( … ) náci szlogenre kísértetiesen hasonlító szlogennel kampányolni (…). Nem szerencsés, hogy az ország miniszterelnöke politikai ellenfeleit nem tisztelve egy emberről és egy programról beszél, miközben a demokrácia egyik velejárója, hogy több  program van és több ember, akik közül választani lehet".

A fenyegető levelek ügyében Szijjártó Péter, mint elmondta, nem fordul rendőrséghez, amíg "mindez írásos formában jelenik meg". (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.