Plakátrongálót fogtak el Vaján

Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki az MSZP országgyűlési képviselőjének plakátját rongálta meg Vaján - erősítette meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője az MTI információját pénteken.

A 40 éves helyi lakos beismerő vallomást tett, a rendőrség gyorsított eljárásban kezdeményezi bíróság elé állítását - mondta Fülöp Gergely. A rendőr hadnagy közölte: a rendőrségre március 1-én, szerdán  érkezett bejelentés, hogy Vaján megrongáltak egy közterületi  plakátot, festék spray-vel firkálták össze, az anyagi kár 36 ezer forint. Az ügyben a mátészalkai rendőrkapitányság lakossági bejelentés alapján, rongálás vétségének megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen indított nyomozást.

A szóvivő tájékoztatása szerint másnap, csütörtökön hallgatták ki az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható férfit, aki elismerte a bűncselekményt. Fülöp Gergely a távirati iroda munkatársának kérdésére válaszolva elmondta: a vizsgálat jelenlegi adatai szerint a rongáló saját elhatározásából, nem felbujtásra követte el tettét.

Vaján nyomdafestéket nem tűrő, ocsmány szavakat írtak az MSZ  országgyűlési képviselőjének plakátjára, illetve emberi testrészt  festettek rá, valamint a gyalázkodó szöveg mellé "Éljen a Fidesz!" feliratot mázoltak - mondta a Szabados József, a párt szabolcsi alelnöke korábban, a rongálás napján sajtótójákoztatón. A térségi pártvezető nem kívánt senkit meggyanúsítani az  elkövetéssel, reményét fejezte ki akkor, miszerint "nem ez lesz a jellemző a választási kampányra Szabolcsban".    

Az 5. számú, nyírségi szavazókerületben az MSZP Gazda Lászlót, a Szabolcs megyei önkormányzat elnökét, a párt jelenlegi listás országgyűlési képviselőjét indítja az áprilisi választáson. Ellenfelei közül ismert már Papcsák Ferenc, ügyvéd, a Fidesz, Kiss Gyula, Demecser polgármestere, az SZDSZ, valamint Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, az MDF jelöltje.
A legutóbbi, 2002-es választáson Papcsák Ferenc 17100:13748 arányban nyert Gazda Lászlóval szemben. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.