Az ET méltatta Magyarországot

Az Európa Tanács (ET) főtitkára az állítólagos CIA-börtönügy kapcsán méltatta Magyarországot, ahol törvény biztosítja a jogot az országban esetleg aktív külföldi titkosszolgálati tevékenység ellenőrzésére.

Tóth András, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok irányításában közreműködő politikai államtitkár lapunknak elmondta, hogy az ET elismerése Magyarországnak, a működő demokráciának szól, ami a titkosszolgálatok hatékony ellenőrzését is magában foglalja.

Amikor az állítólagos CIA-börtönök híre megérkezett újra elvégeztük a szükséges vizsgálatot, s megnyugodtunk - mondta Tóth András. Bebizonyosodott, hogy nem volt fogva tartás, hogy magyar repülőtéren nem szállt le fogolyszállító repülőgép, sőt mi több, ilyen kérdés, illetve kérés soha nem került szóba az Egyesült Államokkal vagy más országgal folytatott együttműködésünk során. A magyar nemzetbiztonsági szervek szigorúan a törvényesség és az alkotmányosság alapján, a nemzetközi normáknak megfelelően végzik munkájukat, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága pedig ellenőrzi mind az elhárítással, mind pedig a hírszerzéssel foglalkozó nemzetbiztonsági szolgálatot. Belátható ideig velünk marad az a feladat, hogy a terrorizmust távol tartsuk az országtól, együttműködve ebben a szövetséges országokkal és minden olyan állammal, amely erre hajlandó.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.