Már csak az új lakásokra van vevő Magyarországon

Az Engel Group tapasztalatai szerint a magyarországi lakóingatlan-piacon a túlkínálat hatására már csak kiváló minőségű lakásokat lehet eladni - mondta  Erdős Ildikó, az Engel Group marketingigazgatója.

Míg néhány évvel ezelőtt az ingatlan adottságai és a kivitelezés minősége nem volt számottevő szempont, szinte bármely minőségű lakást el lehetett adni, ma a túlkínálat miatt a rosszabb minőségű, új építésű lakásokat a fejlesztők nem tudják értékesíteni.

Az Engel Group egyre nagyobb külföldi érdeklődést tapasztal a magyarországi ingatlanok iránt. A csoport 10 milliárd forintos beruházással épülő Sun Palace lakásainak ötödét külföldiek vásárolták meg. Az 550 budai Sun Palace lakás első ütemében rövidesen elkészülő közel 300 lakás többségét már eladták. Az átlagos négyzetméterár 350 ezer forint, de a Sun Palace-ban található, egyterű, több méteres belmagasságú loft-lakások esetében alacsonyabb a négyzetméterár, mivel azokat burkolatok nélkül, szerkezetkészen igénylik a vevők, s az építkezést saját designer tervei alapján fejezik be.

Az Engel Group alig három hónapja kezdte meg a győri Városrét projekt keretében készülő lakások értékesítését. A több mint 100 milliárd forint értékű beruházással új városrészt alakítanak ki Győrben, s az 5 ezer tervezett lakás mellett parkokat, egészségügyi intézményeket, iskolát, sportlétesítményeket és bevásárlóközpontot is építenek.

Az Engel Group korábbi közlése szerint 2006-ban 30 millió fontos befektetést tervez a régióban, a cseh, a lengyel, a bolgár és a magyar ingatlanpiacon. A négy országban befektetésre szánt összeg egyharmadát már futó projektekhez használják fel, kétharmadát telekvásárlásra fordítják.  Csoport jelenleg 10 ezer lakást épít a régióban.

Az Engel Group a világ egyik legnagyobb ingatlan-befektetője, az évi 2 milliárd dolláros forgalmat bonyolító csoport Európában és Izraelben épített az elmúlt években lakóépületeket, logisztikai centrumot, bevásárlóközpontot és közintézményeket. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.