Kiállítás nyílt a sárospataki könyvekből

Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenlétében, szerdán megnyitották a sárospataki könyveket bemutató kiállítást a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Gyurcsány Ferenc a díszteremben rendezett ünnepségen örömét fejezte azzal kapcsolatban, hogy a két ország úgy döntött, továbblép a nemzeti fájdalmakon, sérelmeken és egy új jövőt épít. "Köszönöm Oroszország, köszönöm Putyin elnök úr" - mondta, és méltatta mindazokat, akik áldozatosan munkálkodtak azért, hogy a könyvek visszataláljanak sárospataki otthonukba.

A hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó Vlagyimir Putyin - aki a magyar államfő és miniszterelnök együttes meghívására előző nap érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Budapestre - örvendetesnek mondta, hogy a sárospataki kulturális és szellemi értékek visszakerülnek jogos tulajdonosukhoz. Ez annak köszönhető, hogy gyökeresen megváltozott a két ország politikai viszonya - tette hozzá.

Az orosz elnök elismeréseket nyújtott át olyan magyar személyeknek, akik sokat tettek a magyar-orosz kulturális és tudományos kapcsolatok fejlesztéséért. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.